Bitcoin se ridica la peste 1.700 de dolari si plafonul de piata creste cu 1 miliard de dolari in doar 24 de ore

10 mai 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin se ridica si depaseste pragul de peste 1.700 de dolari, iar plafonul de piata adauga 1 miliard de dolari in doar 24 de ore, conform datelor furnizate de publicatia online Coin Market Cap. Pretul Bitcoin pare ca se ridica semnificativ tot mai mult in ultima perioada si analistii iau in considerare ce riscuri ar putea sa-i contracareze cresterea.

l4FGCYu1xKXZAoBwc

Moneda digitala a crescut semnificativ in ultimele saptamani. In decursul unei singure luni, pretul a crescut cu 43%, potrivit cifrelor Coindesk. In decursul unui an, capitalizarea bursiera a crescut masiv, intr-un ritm impresionant, de la 7,16 miliarde de dolari din luna mai a anului 2016 si ajungand la 27,9 miliarde de dolari astazi.

In ultimele 24 de ore, capitalizarea sa de piata a crescut cu peste 1 miliard de dolari, potrivit indicelui preturilor site-ului. In timp ce Bitcoin se ridica, investitorii in criptare sunt tot mai increzatori. Numarul pozitiilor „lungi” detinute de Bitcoin se mentin – in cazul in care investitorii speculeaza ca va creste pretul – si acestea au crescut de la un minim de 7.649 pe 29 aprilie la 15.279 marti, potrivit datelor furnizate de exchange-ul Bitfinex. In aceeasi perioada, pozitiile scurte detinute au ramas destul de consecvente la aproximativ 17.000.

Evolutiile recente in Bitcoin continua sa sustina raliul de crestere si Bitcoin se ridica dupa decizia Japoniei de a legaliza moneda ca metoda de plata. Aceasta recunoastere oficiala ca moneda valida de schimb in tara Soarelui Rasare a determinat o crestere a popularitatii si o suma mai mare de Bitcoini a fost cumparata cu yenul japonez. Dinamica ofertei si a cererii are, de asemenea, un impact important asupra monedei digitale, potrivit lui Chris Burniske, un analist de produse de tip blockchain in cadrul fund manager ARK Invest.

sursa: http://www.cnbc.com/2017/05/09/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *