Bitcoin atinge valoarea de 1800 $ si investitorii preconizeaza o crestere de pana la 4000 $

11 mai 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin atinge valoarea de 1800$ si astfel a stabilit noul nivel record la 1,830 dolari in momentul redactarii articolului, dupa ce a demonstrat o crestere de 6% a valorii in 24 de ore. Ca si in ultima luna, piata valutara japoneza condus la recenta crestere a preturilor, procesand tranzactii la un pret mediu al Bitcoin de 1.850 de dolari.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9kNjhkMzUwMDcyODQzMmFmYzY2NmIyNGQ4NzIwOTRhNC5qcGc=

Bitcoin atinge valoarea de 1800 $ si Japonia si Coreea au o mare importanta in aceasta crestere

Piata de schimb Bitcoin japoneza reprezinta in prezent 41,8% din cota de piata globala Bitcoin, cea mai mare piata de schimb Bitcoin din lume. Piata sud-coreeana se afla in spatele celei din Statele Unite ale Americii, cu circa opt la suta din cota de piata globala Bitcoin.

Cele doua piete, Japonia si Coreea de Sud, insumeaza 50% din piata mondiala Bitcoin si cresterea recenta a pretului Bitcoin care atinge valoarea de 1800$ poate fi atribuita cresterii explozive a celor doua piete mentionate anterior.
In mod coincidential, cele doua piete au demonstrat intotdeauna o cerere mai mare din partea investitorilor si a comerciantilor catre Bitcoin, care adesea indica un pret Bitcoin semnificativ mai mare decat cel al altor piete, cum ar fi SUA si China in special.

In prezent, Bitcoin se tranzactioneaza in Japonia la aproximativ 1.900 de dolari. Avand in vedere ca piata de schimb Bitcoin din Japonia reprezintă aproape jumatate din toate tranzactiile Bitcoin, se poate spune ca pretul ridicat Bitcoin al pietei japoneze se reflecta in pretul mediu Bitcoin global.

Schimburile sud-coreene faciliteaza, de asemenea, tranzactiile Bitcoin la un nivel de tranzactionare incredibil de mare ce atinge valoarea de 1.970 de dolari, demonstrand o crestere de 15% fata de piata americana, cea de-a doua cea mai mare piata de schimb Bitcoin din lume, cu aproximativ noua procente peste piata japoneza.

42efe33f310c599ebcc06f3a8ba66f8b

sursa: https://cointelegraph.com/bitcoin-price-index

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *