Guvernul din Liechtenstein lauda tehnologia Blockchain

30 martie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Guvernul de la Liechtenstein va introduce o noua legislatie care sa reglementeze afacerile care au la baza tehnologia Blockchain. Anuntul a fost facut chiar de prim-ministrul Adrian Hasler in cadrul unui discurs la Forumul de Finante din Vaduz. Conform anuntului, proiectul de lege va fi prezentat in vara anului curent. Acesta este elaborat astfel incat modelele de afaceri bazate pe tehnologia Blockchain sa fie integrate intr-o maniera care sa asigure siguranta din punct de vedere juridic atat pentru intreprinderi, cat si pentru client.

Reglementarile planificate vor face ca noi sa fim una dintre primele natiuni din intreaga lume care sa reglementeze acest subiect, punand astfel bazele unor aplicatii economice extinse”, a spus Hasler in cadrul Forumului de Finante din Vaduz. Primul-ministru a recunoscut avantajele pe care le presupune tehnologia Blockchain din punct de vedere al diversitatii modului de aplicare.

Acesta a declarat ca Blockchain nu este doar pentru cryptomonede, ci are numeroase alte utilizari. In afara de crypto, si alte active, cum ar fi terenuri si imobile, autoturisme, licente muzicale sau titluri de valoare, pot fi tranzactionate prin reteaua Blockchain in viitorul apropiat. Hasler a prezis ca proceselor economice si servicii financiare importante vor fi efectuate utilizand tehnologia revolutionare. Acesta considera ca sprijinul guvernamental pentru inovare reprezinta un factor de succes strategic.

Momentan nici tranzactiile cu cryptomonede si nici utilizarea lor ca metoda de plata nu sunt reglementate. Autoritatea de Administrare a Pietelor Financiare din Liechtenstein a publicat pana in prezent doar doua brosuri scurte despre piata crypto si cryptomonede.

Chiar daca suprafata si populatia de aproximativ 37.000 oameni il fac al saselea cel mai mic stat din lume, Principatul Liechtenstein a devenit un important centru financiar in Europa. Datorita ratei scazute a impozitului, Liechtenstein s-a transformat pe parcursul anilor intr-un centru pentru servicii financiare. Acesta este si motivul pentru care numarul intreprinderi inregistrate este mai mare decat numarul de cetateni.

Se preconizeaza ca Liechtenstein va juca un rol important si pe piata crypto. La inceputul acestei luni, banca Frick a anuntat ca ofera posibilitatea atat de tranzactionare crypto, cat si de stocare in sistem cold-storage pentru cinci cryptomonede.

Surse: https://btcmanager.com/europes-liechtenstein-wants-to-become-a-blockchain-hub/

https://coindoo.com/liechtenstein-will-release-new-regulations-to-support-blockchain/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *