Google lucreaza la dezvoltarea propriei retele de tip Blockchain

29 martie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Google intentioneaza sa adopte un sistem de tip Blockchain cu scopul de a diferentia serviciile pe care le ofera de cele ale competitorilor. Conform unor surse din interiorul companiei, Google va oferi posibilitatea altor companii de a rula reteaua pe propriile servere: “Alphabet Inc. lucreaza la dezvoltarea propriului registru digital pe care terte parti il pot utiliza pentru a posta si verifica tranzactiile”.google-retea-tip-blockchain

IBM si Microsoft Corp. au condus cursa gigantilor prin ofertele lor de instrumente de tip Blockchain si servicii cloud. Amazon.com Inc. contribuie la dezvoltarea unor aplicatii de tip Blockchain, iar Mark Zuckerberg a declarat la inceputul anului ca proiectul personal pe anul 2018 este sa gaseasca solutii pentru a folosi criptarea si cryptomonedele in folosul societatii.

De asemenea, numeroase alte companii startup doresc sa puna capat dominatiei online a Google prin utilizarea registrelor digitale. Potrivit unui studiu WinterGreen Research, piata pentru produse si servicii de tip Blockchain poate creste de la 706 milioane de dolari (2017) pana la 60 de miliarde de dolari (estimarile pentru 2024). Asadar nu este surprinzator ca interesul Google pentru tehnologia Blockchain este la un nivel ridicat.

In 2016, Google a demarat un proiect care le-a permis programatorilor sa testeze servicii de tip Blockchain in Cloud-ul sau. Google a investit constant in tehnologia Blockchain in perioada 2012-2017, clasandu-se pe locul al doilea in topul “Cei mai activi investitori in tehnologia Blockchain” realizat de CB Insights. De asemenea, compania a achizitionat mai multe companii startup cu experienta in domeniu, a declarat un reprezentant Google pentru Bloomberg. Acum compania exploreaza si alte modalitati de a implementa tehnologia Blockchain.

Cu toate acestea, compania nu a dezvaluit si nu intentioneaza sa ofere in viitorul apropiat detalii cu privire la noul concept. “Fiind multe tehnologii noi, avem persoane din diferite echipe care exploreaza posibilele utilizari ale Blockchain, insa este prea devreme sa speculam despre posibilele utilizari sau planuri”, a declarat un reprezentant Google. Sursele au cerut sa ramana anonime deoarece compania nu este pregatita momentan sa faca un anunt.

 

Surse: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-21/google-is-said-to-work-on-its-own-blockchain-related-technology

https://www.ccn.com/google-will-create-its-own-blockchain-in-the-future/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *