Ripple face cea mai mare donatie de crypto pentru scolile publice

2 aprilie 2018 ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Ripple, startup-ul din San Francisco din spatele cryptomonedei cu acelasi nume, a donat recent XRP in valoare de 29 milioane de dolari catre scolile publice din Statele Unite. Au fost astfel indeplinite peste 35.000 de cereri de finantare din partea a peste 28.000 de cadre didactice. Mai precis, fondurile au ajuns in 1 din 6 scoli publice din toate statele americane. Aceasta este cea mai mare donatie de cryptomonede catre o singura fundatie.

Fondul de caritate DonorsChoose va converti donatiile in dolari pe parcursul a doua saptamani pentru a evita volatilitatea pietei crypto si pentru a se conforma politicii companiei de a vinde imediat cryptomonedele donate. Ripple este cea de-a treia cryptomoneda din punct de vedere al capitalizarii de piata – aproximativ 20 miliarde dolari, si se tranzactiona la 0,49 dolari la momentul editarii articolului, potrivit datelor de la Coinmarketcap.

Banii vor fi utilizați pentru echiparea salilor de clasa din numeroase scoli de pe teritoriul Americii. “Aproximativ 30.000 de profesori din scolile publice si aproximativ un milion de elevi primesc carți, materiale scolare, laptopuri si tablete, excursii si alte resurse vitale pentru invatare prin DonorsChoose.org”, a declarat un reprezentant pe site-ul Ripple.

Charles Best, fondatorul donorsChoose.org, considera ca donatia a facut posibila indeplinirea multor vise. “Suntem profund impresionati de generozitatea echipei Ripple. Donatia lor va asigura experiente si materiale didactice pentru mai mult de un milion de studenti, in mod special pentru cei din comunitatile cu venituri mici”, a declarat acesta. In timp ce donatia din partea Ripple a indeplinit peste 35.000 de cereri de finantare, nevoia continua. Pe site-ul DonorsChoose.org apar rapid noi cereri din partea profesorilor din scoli publice din zonele defavorizate.

Aceasta nu este prima donatie importanta in crypto. Vitalik Buterin, creatorul Ethereum, a facut donatii catre Machine Intelligence Research Institute de aproape 764.000 de dolari in ETH. De asemenea, incepand cu sfarsitul anului trecut, fondatorul unei organizatii anonime a facut donatii de peste 5000 Bitcoin catre diferite asociatii de caritate care au ca domeniu de activitate cercetarea sau oferirea de servicii medicale.

 

Surse: abc7news.com/education/bay-area-startup-donates-$29-million-to-classrooms-all-over-us/3275368/

https://www.yahoo.com/news/ripple-executives-donate-29-million-fund-35-647-110000826.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *