Furnizorul de energie din Austria accepta platile cu Bitcoin

14 iulie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Furnizorul de energie din Austria si Germania a inceput sa accepte Bitcoin pentru plata facturilor la gaz si electricitate.

Intr-un comunicat de presa si intr-un post pe reteaua de socializare Facebook de miercuri, compania Switch, care este detinuta in totalitate de EnergieAllianz Austria, a stabilit prima un nou trend in domeniul platilor pentru consumatorii austrieci de energie.

55b4bfc8747c6c2251a9e276e1529489

Odata cu introducerea Bitcoin, acest tip de criptomoneda revolutionara ca metoda de plata in Austria, ne propunem sa raspundem in principal clientilor nostri constienti de domeniul digital si altor parti interesate„, a afirmat CEO-ul Christoph Schmidt in comunicatul de presa lansat de furnizorul de energie.

Documentatia de facturare poate fi emisa acum si in Bitcoin pentru cei care opteaza sa foloseasca moneda digitala pentru plati. Austria devine rapid un fan al criptomonedelor la nivel de consumator, dupa ce comerciantul cu amanuntul de marfuri Yipbee anunta luna trecuta ca pentru prima data, comenzile platite in Bitcoin au reprezentat 10% din totalul vanzarilor sale, ceea ce reprezinta o evolutie in acest sens.

Inainte de acest eveniment important, in februarie, un punct de informare dedicat Bitcoin s-a deschis in capitala tarii Viena, oferind educatie pentru utilizatori privind moneda virtuala, precum si bancomate Bitcoin.

Evolutiile pozitive in acest sens au determinat Austria sa avanseze considerabil fata de vecina sa Germania, careia i-a fost neobisnuit de greu sa imbratiseze inovarea bazata pe cripto la nivel de reglementare.

Cu toate acestea, dincolo de granita cu Elvetia, progresul este mult mai avansat, un certificat Bitcoin fiind in prezent cel mai tranzactionat produs pe principala sa bursa SIX.

logo

sursa: https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *