Anthony Pompliano cere Bitcoin in fondul de public de pensii

23 iunie 2020 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Co-fondatorul Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, le-a cerut investitorilor sa adauge Bitcoin si alte cryptomonede in fondul de pensii si portofoliile de economii. Intr-o scrisoare publicata recent, Pompliano a sustinut ca sistemul de pensionare din California, CalPERS, ar trebui sa ia in considerare in mod serios adaugarea de active digitale, respectiv Bitcoin. Afirmatia lui se bazeaza pe puterea de crestere in timp a cryptomonedelor, comparativ cu alte active. 

Adaugarea unei alocari catre Bitcoin ar creste randamentul ajustat la risc pentru un fond public de pensii”a declarat fondatorul Morgan Creek. Pentru cunoscutul sustinator al cryptomonedelor, inovatia sta in BTC. El a subliniat ca Bitcoin este cel mai performant activ pentru urmatorii 20 de ani si are potentialul de a fi urmatoarea moneda pentru rezerva globala. Pana in prezent exista doua fonduri de pensii din Virginia care au investit in Morgan Creek. 

In aceeasi scrisoare Pompiano a facut referire si la evenimentele actuale din lume. Acesta a subliniat ca rata scazuta a dobanzii a creat o problema masiva pentru fondurile publice de pensii. Pandemia COVID-19 a fortat Rezerva Federala si alte organizatii sa aplice masuri drastice in incercarea de a face fata socului economic. Una dintre aceste urgentari a fost scaderea dobanzilor cu 0%. Acest eveniment inunda piata cu capital ieftin si scad totodata semnificativ rentabilitatea portofoliilor cu venituri fixe. Pentru a evita consecintele pe care acest aspect le are asupra fondurilor de pensii, investitorii ar putea sa ia in considerare alocarea intre 1 si 5% in cryptomonede. 

Declaratia sa s-a incheiat cu date istorice, care prezinta randamentul pe care l-a dat Bitcoin de-a lungul timpului. Daca oamenii ar fi alocat 1% din economiile lor in cryptomonede, in prezent ar fi avut o crestere de 9,2%. Desi a mentionat faptul ca nu este obligatoriu sa investesti sume mari in BTC, Anthony a aratat cat de important este sa investesti din timp. 

Morgan Creek nu este singurul jucator din industrie care a vazut potentialul de crestere a cryptomonedelor in lumea pensiilor. Fondatorul si CEO-ul Avanti Bank, Caitlin Long, a declarat, in aprilie, ca industriile blockchain si crypto trebuie sa demonstreze ca sunt solide pentru fondurile mari de pensii precum CalPERS. 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/anthony-pompliano-continues-push-for-pension-fund-crypto-allocation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *