Bitcoin – cea mai cautata cryptomoneda din lume

22 iunie 2020 altcoins, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Blockchaincenter.net a lansat recent o harta interactiva care arata interesul cautarii pe tari pentru 10 dintre cele mai populare cryptomonede. Site-ul foloseste datele din Google Trends si, potrivit statisticilor, Bitcoin ramane cea mai cautata cryptomoneda din lume, 80,8% din cautarile legate de cryptomonede fiind referitoare la prima moneda descentralizata. In ceea ce priveste interesul utilizatorilor, Bitcoin este urmat de principalul altcoin, Ethereum, cu o cota de 13,7% din rata de cautare.

La fel ca in cazul capitalizarii de piata, XRP ocupa cel de-al treilea loc in topul cautarilor legate de cryptomonede, cu 7.7%. Totusi, nivelul de interes nu se bazeaza neaparat pe capitalizarea de piata. Mai precis, Dogecoin se afla in primele 10 locuri in topul celor mai cautate cryptomonede, in ciuda faptului ca, in functie de marketcap, DOGE se afla momentan pe locul 32, potrivit datelor CoinMarketCap. Topul 10 al celor mai populare cryptomonede este completat de Litecoin (4,7%), Bitcoin Cash (2,7%), IOTA (2,5%), Monero (2,1%), TRON (1,8%), Dogecoin (1,8%) si Cardano (1,5%).

Kenya este de departe un stat in care Bitcoin este cea mai cautata cryptomoneda, 94,79% dintre cautarile referitoare la crypto fiind pentru cryptomoneda rege. Kenya este urmata in top de Brazilia (92,6%), Chile (89,8%), Ecuador (89,4%), Nigeria (89,4%), Africa de Sud (89%), Argentina (87,7%), Germania (86,9%), Maroc (86,6%) si Polonia (86,4%). In Europa de Est, multe state, in special Ucraina, Rusia și Serbia, sunt mai interesate de altcoins. Între timp, datele sugereaza ca Asia este cel mai deschis continent atunci când vine vorba de explorarea si adoptarea altor cryptomonede.

Potrivit datelor, in Romania interesul pentru cryptomonede este, de asemenea, crescut. Majoritatea traderilor sunt interesati de Bitcoin – 78,5%, in topul preferintelor urmand Ether – cu 8,7%, XRP – 4,7%, Litecoin – 2%, Monero – 1,5%, Bitcoin Cash – 1,3%, Cardano – 1,1%, IOTA – 0,9%, DOGE –  0,8% si Tron – 0,5%.

Fie ca doriti sa tranzactionati Bitcoin sau altcoins, Bitcoin Romania – primul si cel mai mare exchange crypto din tara, va ofera toate conditiile pentru tranzactii sigure si rapide: pro.bitcoinromania.ro – platforma de trading instant, cu cel mai mic comision, de doar 0.25%!

Sursa: https://www.blockchaincenter.net/cryptocurrency-world-map/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *