Exemplul Japoniei este urmat de Statele Unite ale Americii privind reglementarea Bitcoin

4 octombrie 2017 bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Exemplul Japoniei privind reglementarea monedelor digitale este urmat de guvernul Statelor Unite, care poate urma foaia de parcurs a Japoniei in regularizarea activitatilor de tranzactionare cripto, cum ar fi Bitcoin si Ethereum.

ehjfgquwjqfsed

Saptamana trecuta, guvernul japonez si autoritatea sa de reglementare financiara, Agentia de Servicii Financiare (FSA), au autorizat oficial 11 schimburi cripto, inclusiv BitFlyer, cea mai mare platforma de tranzactionare a tarii, cu peste 800.000 de utilizatori.

Intr-o declaratie, Yuzo Kano, directorul executiv al BitFlyer, a subliniat ca stabilirea de reglementari practice pentru schimburile cripto si investitori de catre guvernul japonez ar permite pietei monedelor digitale sa se pozitioneze in epicentrul tranzactionarii, dezvoltarii si inovarii in domeniul cripto la nivel global, exemplul fiind preluat in prezent si de catre Statele Unite, prin actiunile sale de reglementare.

Japonia a explodat cu cererea atat pentru tranzactionarea pe baza de Bitcoin, cat si pentru serviciile virtuale virtuale. Aprobarea FSA pentru BitFlyer o sa functioneze ca un schimb virtual de schimb valutar inregistrat, iar regulamentul privind deschiderea si gandirea anticipata a agentiei nu a putut veni la un moment mai bun pentru spatiul blockchain „, a spus Kano.

Prin autorizarea si licentierea schimburilor cripto, guvernul japonez a recunoscut oficial schimburile de criptomonede ca furnizori de servicii financiare reglementate, permitand societatilor sa functioneze pe deplin ca societati financiare legale din tara.

Deja, in mai putin de o saptamana, abordarea optimista din partea FSA din Japonia in reglementarea pietelor digitale a determinat o crestere a cererii catre bursa si, ca urmare, volumul zilnic de tranzactionare al Japoniei, cea mai mare piata de schimburi bursiere din lume, a crescut cu o rata rapida.

Cererea crescanda este, de asemenea, evidenta in tendinta de pret a unui Bitcoin, deoarece pretul acestuia a depasit pragul de 4 477 de dolari in decursul zilei de ieri, 2 octombrie.

Ar putea totusi dura o perioada mai lunga pentru guvernul SUA si autoritatile sale de reglementare financiara sa ofere programe unificate de licentiere pentru schimburile cripto si pentru companiile de tip Bitcoin. Totusi partea pozitiva este ca Statele Unite ale Americii sunt interesate sa copieze exemplul Japoniei in acest sens.

Asadar este un indicator optimist al cresterii Bitcoin faptul ca SUA, a doua piata cu cea mai mare cota de bursa dupa Japonia, are in vedere cu atentie crearea unei piete mai robuste si mai bine reglementate pentru investitorii si consumatorii generali.

bitcoin-japan

sursa: https://www.cryptocoinsnews.com/11-japanese-bitcoin-exchanges-earn-regulatory-licensure/

https://www.cnbc.com/2017/09/29/bitcoin-exchanges-officially-recognized-by-japan.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *