Evaluarea cryptomonedelor, potrivit Weiss Ratings: XRP si EOS, alaturi de BTC

28 martie 2019 bitcoin, cryptomoneda, EOS, ripple, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

evaluarea cryptomonedelor

Agentia internationala Weiss Ratings a emis un nou raport periodic referitor la evaluarea cryptomonedelor. Raportul consta in analiza a 120 de cryptomonede care au primit note in functie de mai multe aspecte si se bazeaza in principal pe cea mai buna combinatie de adoptie si tehnologie. Potrivit raportului, sunt 3 cryptomonede care merita nota maxima, si anume Bitcoin, Ripple si EOS, care se situeaza la acelasi nivel in ceea ce priveste tendintele emergente pe piata cryptomonedelor.

BTC a primit calificativul A pentru upgrade-ul retelei Lightning si capacitatea de a-si pastra valoarea si de a deveni un instrument de refugiu atat pentru hodlers, cat si pentru investitori. XRP, ce-a dea treia cryptomoneda dupa capitalizarea de piata, a primit acelasi calificativ. Mai mult decat atat, Ripple este vazut ca fiind sistemul cel mai potrivit pentru a concura cu SWIFT – sistemul global pentru tranzactiile interbancare. Astfel, Weiss Ratings a reiterat ideea sustinuta la inceputul acestui an: potrivit acelui raport, XRP are potentialul de a concura cu SWIFT si ar putea, pe fondul cresterii utilitatii, sa inlocuiasca BTC din punct de vedere a capitalizarii de piata.

EOS a primit, de asemenea, acest calificativ, autorii raportului fiind de parere ca aceasta cryptomoneda concureaza cu ETH in incercarea de a deveni “coloana vertebrala a noului internet”. Evaluarea cryptomonedelor continua cu Ethereum (avand calificativul A-) si Cardano (cu calificativul B +), care sunt apreciate datorita atributelor smart contracts.

Martin D. Weiss, fondatorul agentiei Weiss Ratings, considera ca, in ciuda bear market-ului actual, ne apropiem rapid de momentul cel mai bun pentru a investi in cryptomonede. “In ciuda preturilor scazute inca de la inceputul lui 2018, modelul nostru de rating ne ofera dovezi solide ca un segment important al industriei crypto s-a bucurat de o crestere remarcabila in volumul tranzactiilor utilizatorilor, capacitatea retelei si securitatea retelelor. Astfel, pentru cei dispusi sa isi asume riscul, cel mai bun moment pentru a investi ar putea fi foarte aproape”, a spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *