Un ETF Bitcoin este doar o chestiune de timp

12 februarie 2019 reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Ric Edelman, fondatorul firmei de consultanta Edelman Financial Engines, considera ca un ETF Bitcoin va avea loc cu siguranta. Din punctul sau de vedere, “singura intrebare este cand”. Potrivit specialistilor, un ETF este vazut ca fiind o piatra de hotar pentru cryptomonede si adoptarea lor la scala larga. “ SEC are mai multe preocupari legitime in legatura cu aspecte pe care industria trebuie sa le depaseasca, dar sunt convins ca o va face. In cele din urma vom vedea un ETF Bitcoin si la acel moment ma voi simti mult mai confortabil recomandand investitorilor sa participe”, a zis Edelman.

Afirmatiile fondatorului firmei de consultanta par sa fie confirmate chiar de un membru SEC (Securities and Exchange Commission), si anume Hester Peirce. Comisarul american a facut afirmatii optimiste cu privire la perspectivele unui ETF Bitcoin, aceasta fiind cunoscuta drept Crypto Mom pentru adoptarea unei pozitii favorabile reglementarii pietei crypto. Ultima aparitie a lui Peirce, avocata specializata in reglementarea pietei financiare, arata ca acesta continua in incercarile sale de a-si convinge colegii din cadrul comisiei sa aprobe un ETF BTC, din dorinta de a ajunge la o reglementare crypto-friendly.

Recent, in cadrul unui discurs acordat studentilor din Facultatea de Drept a Universitatii din Missouri, aceasta si-a criticat colegii de comisie pentru adoptarea unei pozitii retinute in ceea ce priveste cryptomonedele. “Asa cum am mentionat in trecut, ma ingrijoreaza ca abordarea noastra cu privire la astfel de produse se limiteaza la o reglementare bazata pe merit, ceea ce inseamna ca inlocuim propria noastra judecata cu cea a potentialilor investitori in aceste produse. Invinuim pe buna dreptate investitorii pentru ca iau hotarari pripite in legatura cu orice tine de crypto, dar uneori parem sa fim la fel de impulsivi in a fugi de orice poarta eticheta de crypto”.

Peirce a mai spus ca SEC actioneaza in calitate de consilier de investitii, mai degraba decat sa ia in considerare aspecte precum operarea corecta a pietelor de capital sau protectia investitorilor. Pana acum nu a fost aprobat nici un ETF de catre SEC.

 

Surse: https://www.investinblockchain.com/sec-commissioner-hester-peirce-bitcoin-etf/

https://cointelegraph.com/news/finance-expert-ric-edelman-eventually-we-will-see-a-bitcoin-etf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *