Este oficial: Japonia a eliminat impozitul pe Bitcoin

4 iulie 2017 accepta bitcoin, bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Este oficial: Japonia a eliminat impozitul pe Bitcoin si specialistii in domeniu se asteapta la o crestere a nivelului de tranzactionare. Proiectul de lege privind reforma fiscala din Japonia, care a eliminat oficial impozitul pe consumul de vanzare a Bitcoin, a intrat in vigoare la 1 iulie.

123

Intr-un raport intitulat „Japonia: Alerta privind taxele de intrare, propuneri de reforma fiscala in 2017„, Deloitte a dezvaluit anterior ca monedele virtuale, inclusiv Bitcoin, urmau sa fie scutite de taxa de consum de 8% din Japonia. Raportul Deloitte a precizat:

Furnizarea de moneda virtuala va fi scutita de impozitul pe consum japonez (” JCT „). In prezent, monedele virtuale, cum ar fi Bitcoin, nu se incadreaza in categoria vanzarilor scutite si, prin urmare, vanzarea de monede virtuale in Japonia a fost tratata ca impozabila pentru scopurile JCT. In urma adoptarii in mai 2016 a legii modificate privind reglementarea fondurilor, care definește „moneda virtuala” nou definita ca mijloc de decontare, vanzarea de moneda virtuala, astfel cum este definita de noua lege de reglementare a fondurilor, va fi exceptata de la JCT. Aceasta modificare se va aplica tranzactiilor de vanzare / cumparare efectuate in Japonia la sau dupa 1 iulie 2017.”

Piata japoneza Bitcoin

La 27 martie, Camera Legislativa Nationala a Japoniei a aprobat in mod oficial propunerile de reforma fiscala din 2017, realizata de firma Deloitte, trecand proiectul de lege Bitcoin privind impozitele pe consum impreuna cu alte propuneri aferente enumerate cu privire la reformele propuse.

Proiectul de lege a intrat in vigoare la 1 iulie; iar analistii au preconizat o crestere impresionanta dupa eliminarea impozitului a activitatilor de tranzactionare Bitcoin si a altor criptomonede in cadrul pietei bursiere japoneze de schimb valutar.

La 1 aprilie, guvernul japonez a recunoscut oficial Bitcoin drept o metoda de plata legala si ca moneda acceptata alaturi de cele clasice fiat. De atunci, guvernul japonez s-a concentrat pe crearea si stabilirea unui ecosistem mai eficient pentru comerciantii, intreprinderile si utilizatorii Bitcoin. O parte importanta a initiativei a fost de a face tranzactiile Bitcoin si cele cu alte criptomonede cat mai facile, permitand comerciantilor sa acceseze cu usurinta monedele digitale, fara a trebui sa faca fata unor factori externi, cum ar fi impozitul aferent.

Piata de schimb Bitcoin din Japonia este deja bine reglementata si bine echipata cu sistemele Know Your Customer (KYC) si Anti-Money Laundering (AML). Politicile AML sunt extrem de stricte in Japonia si Coreea de Sud; este dificil pentru comercianti sa profite de posibilitatile potentiale de arbitraj si sa utilizeze Bitcoin pentru a muta sume mari de bani in afara Japoniei, fara a declansa sistemele AML adoptate de platformele comerciale locale.

231

sursa: https://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/jp/Documents/tax/bt/jp-bt-japan-inbound-tax-alert-dec-2016-no19.pdf

https://cointelegraph.com/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *