Coreea de Sud va legaliza curand Bitcoin si Ethereum

5 iulie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Coreea de Sud va legaliza curand Bitcoin si Ethereum, dupa ce in data de 3 iulie, reprezentantul Partidului Democrat din Coreea de Sud, Park Yong-Jin, a anuntat ca revizuirile privind cadrele de reglementare pentru criptomonede, inclusiv Bitcoin, vor fi lansate in urmatoarele luni. Trei proiecte de lege vor fi elaborate si revizuite de parlamentarul sud-coreean, punandu-se accent pe miscarile guvernamentale de a legaliza Bitcoin si Ethereum.

324

In propunerea mediatizata de publicatiile locale, inclusiv The Korean Herald, Park a subliniat necesitatea protejarii utilizatorilor sud-coreeni, a comerciantilor si a investitorilor impotriva riscurilor potentiale si a evenimentului de declansare a bulei digitale.

Primul pas – revizuirea legii privind tranzactiile financiare electronice

Unul dintre primii pasi ai lui Park si a echipei sale in demersul de a legaliza Bitcoin si Ethereum va fi acela de a revizui „Legea privind tranzactiile financiare electronice”, care va permite companiilor ce au ca domeniu de activitate tranzactiile cu criptomonedele, cum ar fi platformele de tranzactionare si schimburile Bitcoin, sa-si pastreze capitalul de cel putin 436.000 dolari si sa puna in aplicare sisteme stricte KYC si AML.

O astfel de cerinta nu va fi o problema pentru majoritatea burselor coreene Bitcoin, deoarece acestea sunt sustinute de unele dintre cele mai mari corporatii de miliarde de dolari ale tarii si de firmele globale de capital de risc.

Korbit, cea de-a doua platforma digitala de tranzactionare digitala din Coreea de Sud, care tranzactioneaza Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic si Ripple, este sustinuta de cea mai mare companie de telecomunicatii-SKT si SoftBank Ventures din Coreea, ce valoreaza 19,2 miliarde de dolari.

Bithumb, cea mai mare platforma de tranzactionare Bitcoin din tara, este administrata de o societate publica numita BTC Coreea. In prezent, aceasta incearca sa stranga capital printr-o majorare de capital platita de bursa sud-coreeaaă. Pe parcursul activitatii sale, Bithumb a procesat Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin, Ethereum Classic si Ripple in valoare de 750 milioane de dolari, solidificandu-si pozitia de cea mai mare platforma de tranzactionare din tara.

123

sursa: http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20170703000867

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *