China devine prima tara din lume ce va testa o criptomoneda nationala

3 iulie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

China devine prima tara din lume ce va testa o criptomoneda nationala, dupa ce Banca Centrala a Chinei – Banca Populara Chineza – a dezvoltat un prototip de moneda digitala, care ar putea ajunge in circulatie in viitorul apropiat; alaturi de moneda primara a Chinei, renminbi (numit si yuanul). China va simula scenariile posibile si va efectua tranzactii „false” utilizand criptomoneda cu unele din bancile comerciale chinezesti.

Bitcoin-China

Beneficiile potentiale ale dezvoltarii unei monede digitale sunt semnificative, in special in China, prima tara din lume care va teste o criptomoneda nationala. In primul rand, ar reduce costurile tranzactiilor si, prin urmare, va face serviciile financiare mai accesibile, ceea ce ar fi un mare ajutor pentru milioane de oameni din tara care nu au legatura cu bancile conventionale.

In al doilea rand, deoarece moneda digitala ar fi sustinuta de reteaua blockchain, acesta va avea potentialul de a reduce ratele de frauda si contrafacere, care ar servi incercarilor guvernului de a reduce coruptia – o preocupare majora.

In al treilea rand, ar facilita obtinerea valutei, ceea ce ar spori rata tranzactiilor internationale, permitand mai multe tranzactii si o crestere economica mai rapida.

Dorinta Chinei de a testa o criptomoneda nationala este prima de acest fel, insa si alte tari si institutii au facut pasi in aceasta directie. Peste 260.000 de magazine din Japonia vor incepe sa accepte Bitcoin ca mijloc legal de plata in aceasta vara, iar banci mari precum Santander si-au anuntat planurile de dezvoltare si de a teste si ele propria lor versiune de Bitcoin.

Criptomonedele au potentialul de a revolutiona nu numai lumea afacerilor, ci si multe metode de tranzactionare. Au existat deja discutii despre utilizarea cripto pentru administrarea veniturilor universale de baza datorită trasabilitatii acestora, precum si pentru livrarea ajutorului uman. Potentialul cripto a fost demonstrat printr-un experiment recent de ajutorare a refugiatilor din Iordania de catre ONU.

btnchinese-golden-dragon-and-flag-640jpg__640x360_q85_crop_subsampling-2.jpg__640x360_q85_crop_subsampling-2

sursa: https://futurism.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *