Este 518 $ prețul corect pentru Bitcoin?

3 martie 2015 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Întrebați un pasionat Bitcoin care se află la cel puțin un nivel mediocru de cunoștințe, iar el sau ea va începe imediat să vă listeze motivele pentru care prețul Bitcoin, chiar și la 260 de dolari, este subevaluat, sau, cel puțin, nu reflectă valoarea pe termen lung a acesteia în mod corespunzător.

Acum, cu toate acestea, cei cu o perspectivă în urcarea prețurilor vor avea un nou instrument care îi va putea ajuta să descopere „valoarea intrinsecă” pentru Bitcoin.

Lansat recent de ALFAcoins, indicatorul ALFAquotes Fair Bitcoin Price își propune să facă lumină în ceea ce privește valoarea reală Bitcoin de producție pentru costul de exploatare Bitcoin sau pentru producția de marfă în sine.

Aflat în momentul de presă, ALFAquotes susține, în timp ce cei mai mulți dintre comercianții Bitcoin cumpără și vând monede Bitcoin la prețul de 259.46 de dolari, că prețul corect este de aproximativ de două ori mai mare și ajunge la 518.59 de dolari.

Screen-Shot-2015-03-02-at-9.38.31-AM

Rezultatul, în conformitate cu managerul de proiect ALFAquotes, Denis Hertz, este un indicator mai precis care reflectă creșterea istorică Bitcoin și potențialul său neexploatat.

Hertz a declarat pentru CoinDesk:

Capitaliștii de risc își atribuie” în spatele norilor, figuri de 100.000 de dolari. Finanțatorii, care sunt departe de tehnologie, spun că Bitcoin nu are nicio valoare intrinsecă. Am decis să facem treaba unei măsurători al prețului corect , care va ajuta investitorii să evalueze atractivitatea Bitcoin.

ALFAquotes include, de asemenea, un indicator de potențial Bitcoin, acum este de + 99.87%, calculat ca diferență între prețul corect și prețul actual de pe piață.

Hertz a continuat să își exprime speranța în faptul că prețul corect, dacă este adoptat pe scară largă, ar deveni o metrică utilă pentru analiștii de piață, investitorii și companiile miniere, printre altele.

Influența istorică

Deși s-a concentrat pe piețele valutare digitale, Hertz a indicat faptul că ALFAquotes Fair Bitcoin Price  este o mașină inspirată de formula lui Benjamin Graham, un instrument propus pentru prima dată de către Graham, așa numitul „tatăl investiților de valoare„.

Formula lui Benjamin Graham urmărește să calculeze valoarea intrinsecă a unui activ prin includerea de factori cum ar fi veniturile de pe 12 luni pe acțiuni și estimarea pe termen lung a creșterii veniturilor companiei, precum și randamentele obligațiunilor corporative.

Hertz a explicat că ALFAquotes utilizează formula ca model, deși este, probabil, cel mai influențat de valorile prețului corect al aurului.

Am decis să evaluez prețul corect de Bitcoin ca aurul„, a explicat el.

Cu toate acestea, astfel de formule sunt doar modele pentru investitori, după cum reiese din capacitatea de analiștii de pe piața de aur pentru a ajunge la variate concluzii cu privire la valoarea acestuia, care pot fi diferite chiar mai mult decât este costul atribuit de către piață.

Calculul unui preț „corect

Hertz a explicat că formula prețului corect include doi factori.

În primul rând, se calculează modificările în costul de echipamente miniere și performanțele sale. Mai departe, acesta încearcă să evalueze schimbarea în dificultatea de producție și costurile de energie electrică în producție cu care se confruntă minerii în rețea.

În special, Hertz a indicat că instrumentul valorii juste trebuie să fie îmbrățișat de mineri, deoarece prețul de astăzi este mai mic decât prețul corect – un factor pe care el îl atribuie recent șirului de falimente și închideri din acest sector.

Hertz a prezis că această tendință, probabil, o să continue până când se va ajunge la problemele cu care se confruntă comunitatea minieră, care afectează aprovizionarea și până la punctul în care influențează cererea.

În momentul de față, așa cum putem vedea, Bitcoin este subestimat și acest lucru indică cât de bună este atractivitatea investițională Bitcoin„, a adăugat Hertz.

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *