Bitcoin devine o țintă mai puțin atractivă pentru Troian Malware

4 martie 2015 securitate

Articol scris de Wu Mihu

1

 

Un nou raport de la firma de securitate Symantec, susține că numărul de programe malware (software rău intenționat) Troian care vizează utilizatorii Bitcoin a scăzut în ultimul an.

Concluzia a fost inclusă într-un raport publicat în data de 3 Martie, intitulat „Statul financiar de troieni 2014„. Scăderea a reflectat o scădere generală în proliferarea de Troieni financiari, de care Symantec a spus că s-a dus în jos cu 53% în 2014.

Anumite tipuri de atac, menționate de către raport, includ metode prin care adresele Bitcoin sunt schimbate înainte de o tranzacție fără știrea utilizatorului.

Cu toate acestea, firma a recunoscut că nu știe de ce, aparent, numărul de Troieni concentrați pe Bitcoin a scăzut:

Putem doar specula cu privire la motivele pentru care atacatorii nu au vizat mai mult monedele digitale. Poate utilizarea monedelor digitale se află încă la un nivel prea mic pentru a fi atractive pentru escrocii sau atacatorii care încă fac destul profit de pe urma unor alte obiective și nu doresc să își schimbe planurile pentru a include monedele digitale, cel puțin în această perioadă.”

Alte studii au constatat că o parte la fel de mare precum o cincime dintre atacurile malware financiare în 2014 au vizat deținătorii de Bitcoin.

Raportul Symantec nu s-a concentrat asupra atacurilor care utilizează ransomware, deși societatea a atins această temă în trecut.

 

 

 

 

 

 

 
Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *