Poliția arestează 5 persoane în cazul Bitcoin al schimbului MyCoin

5 martie 2015 transfer bani

Articol scris de Wu Mihu

jail_2_2928574b

 

Cinci persoane au fost arestate de forțele de poliție din Hong Kong în legătură cu prăbușirea MyCoin, o presupusă platformă de tranzacționare Bitcoin.

Arestările au fost făcute ca parte a unei vânătoare pe scară mai largă, realizată pentru persoanele fizice asociate cu MyCoin, care se crede că are un cost al investitorilor de milioane de dolari în pierderi pentru activități frauduloase. Cei cinci au fost arestați pentru conspirație la înșelăciune, în conformitate cu South China Morning Post.

Persoanele luate în custodie pe data de 5 Martie ar fi implicate în solicitarea de fonduri pentru schema și organizarea de evenimente cu scopul de a atrage potențialii investitori. Poliția din Hong Kong a percheziționat casa a cel puțin unui individ dintre cei arestați în aceeași seară, a spus ziarul.

Morning Post a raportat că cei arestați nu au fost acuzați de crime de niciun fel:

Una dintre femei a fost preluată atunci când ofițerii au intrat într-un cazinou de pe North Point, ieri dimineață. Poliția le-a prins pe celelalte patru persoane la casele lor din Yuen Long, Tin Shui Wai, Wong Tai Sin și North Point.

Arestările vin la săptămâni distanță după prima veste care a anunțat că investitorii chinezi au fost fraudați de către MyCoin.

Biroul Hong Kong Crime Comercial (CCB) a anunțat că 43 de investitori s-ar putea să fi pierdut aproximativ 8.1m $ în urma afacerii cu MyCoin.

Investigarea continuă

Organele de drept din Hong Kong continuă să caute persoane fizice care au avut legătură cu o societatea de investiții numită Rich Might Investment, inclusiv și pe fostul său director, William Dennis Atwood.

Rămâne neclar dacă la MyCoin, comercializat drept un schimb Bitcoin pentru investitorii locali, au avut loc, de fapt, depozite de monede digitale. Primele rapoarte sugerează că MyCoin ar fi funcționat ca o piramidă sau schemă Ponzi.

Cel puțin un investitor susține că societatea a promis plăți dacă mai mulți investitori s-ar alătura la sistem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *