E timpul pentru companiile Bitcoin să dea înapoi

10 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

1

În lumea ocupată Bitcoin, dezvoltarea comercială este în creștere într-un ritm incredibil. Este inspirant și încurajator de privit, dar parcă ceva lipsește.

La fel precum multe companii care și-au construit afacerea pe partea de sus a acestei tehnologii uimitoare, oricare dintre ele dau cu greu înapoi, sau contribuie la dezvoltarea tehnologiei de bază care stă la baza monedei Bitcoin în sine.

Acum, suntem în faza a doua de dezvoltare Bitcoin. Prima fază a fost crearea protocolului de bază, și a infrastructurii tehnice care se execută. Satoshi Nakamoto a livrat principiile de bază care stau la baza Bitcoin, și apoi dezvoltatorii de bază au șlefuit-o și rafinat-o. În timp ce vorbim, ei rescriu un număr mare din aceasta, pentru a o face mai robustă și fiabilă.

În timp ce ei lucrează la asta, putem să vedem un nivel fără precedent de inovare în companiile care își bazează serviciile pe protocolul Bitcoin. Vedem totul, de la servicii de salarizare si de plată a facturilor de bază, până la monedele colorate, platforme crowdsale, și chiar servicii concepute pentru a vă permite să semnați documente direct de pe lanțul de bloc.

Servicii de construcții cum ar fi acestea pe partea de sus a protocolului și a rețelei sunt esențiale pentru dezvoltarea unui ecosistem sănătos. Aceste servicii sunt ceea ce  fac parte Bitcoin și sunt  o parte relevantă și puternică a economiei. Ele cresc lichiditatea și ușurința în utilizare. Fără ele, ar fi puțin mai mult decât un exercițiu intelectual.

Efectuarea unui dolar de la lanțul de bloc

Aceste companii pot promova conceptul de monedă cripto, dar nu se poate realiza pe gratis. Societățile de servicii de Crypto monede nu sunt altruiști. Ei vor să facă un ban de la lanțul de bloc, la fel și investitorii lor. Comunitatea Bitcoin devine mai bogată, la fel cum modelele de afaceri și oportunitățile de investiții încep să se maturizeze. Ultimul raport CoinDesk arată că piața Bitcoin a primit 200 milioane de dolari în investiții de capital de risc în cele 12 luni din luna iunie a acestui an. Aceastea se compară cu doar 17.1m $ în anul anterior, ceea ce înseamnă că investițiile au crescut de 12 ori.

Numărul de capital de risc de start-up-uri în spațiul Bitcoin a fost de 48 în luna iunie, de la doar șapte ani înainte. În mod evident, companiile și investitorii se trezesc la potențialul aceastei tehnologii incitantă.

Este timpul să dea înapoi?

Nu e nimic în neregulă cu libera inițiativă, dar în legătură cu echipa de dezvoltatori care continuă să rafineze și să perfecționeze acest protocol? În cea mai mare parte, dezvoltatorii de bază fac acest lucru fără niciun ajutor de la aceste companii, chiar și atunci când folosesc protocolul și lanțul de bloc pentru propriul lor câștig. Doar o pereche dintre acești dezvoltatorii sunt plătite pentru ceea ce fac. Cele mai multe dintre ele se oferă voluntare în timpul lor liber, menținând în același timp alte locuri de muncă.

Nu ar trebui aceste companii, cu milioane de combinate de dolari în finanțare, să se implice tot mai mult în dezvoltarea de protocolului de bază? În cazul în care fiecare dintre ei a dat doar câteva ore pe săptămână de expertiză valoroasă dezvoltatorilor lor, proiectul open source, care se află în centrul succesului rețelei ar fi mult mai eficient pentru el. Procesor de plăți BitPay este unul dintre puținele care își asumă această provocare, folosind un dezvoltator de bază în echipa sa.

Problema este că în a da înapoi la dezvoltarea de bază este că nu se creează valoarea financiară directă pentru companii, în timp ce adună resurse pentru dezvoltarea în propriile aplicații. Este o variație pe tragedia bunurilor comune: în cazul în care toată lumea se concentrează pe propriile interese, atunci comunitatea în cele din urmă va avea de suferit.

În prezent, acest lucru nu poate părea o mare problemă. Sigur, dezvoltatorii de bază, ocazional, se plâng, deși protocolul este suficient de rezistent pentru a susține tot sectorul serviciilor Bitcoin, în prezent. Cu toate acestea, există deja o preocupare privind dezvoltarea de bază Bitcoin care încetinește din cauza piedicii resurselor.

Ce fel de ajutor este necesar?

Noi, aici, nu vorbim neapărat de noi caracteristici. Dezvoltatorii protocolului de bază au fost în mod tradițional conservatori și nu doresc să facă prea multe schimbări drastice în protocolul Bitcoin, iar membrii de bază ai echipei declară pentru CoinDesk că ar fi fericiți în unele cazuri care sunt legate de dezvoltările comerciale, acestea fiind un salt de la proiectele gestionate în mod tradițional de echipa de bază. Deci, probabil, unele servicii sunt mai bine lăsate altora, care le vor adăuga ca un strat pe deasupra protocolului.

Acele companii care nu ajuta cu dezvoltarea Bitcoin trebuie să ofere tipul corect de ajutor. Pur și simplu cabrarea în dezvoltarea unei noi funcții și apoi abandonul nu sunt de ajuns, pentru că acest lucru creează doar o bază caracteristică mai mare de membri pe termen lung al echipei de dezvoltare pentru sprijin. O drăguță, pufosă caracteristică nouă nu este doar pentru Crăciun.

Este nevoie de un angajament pe termen lung de la companiile de servicii Bitcoin ca o comunitate, pentru a ajuta cu sarcinile banale și dificile cu care se confruntă dezvoltatorii protocolului Bitcoin: software-ul de testare și de întreținere a caracteristicilor existente. Asta nu poate fi cel mai sexy lucru, iar aceasta nu pot fi generatoare de profit, dar e bine pentru protocolul, și, prin urmare, pentru comunitate.

 

 

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *