De ce o rețea Bitcoin mai rapidă ar putea păstra taxele reduse

9 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Jonathan Levin este un co-fondator al Coinometrics, o companie premium de analiză de date pentru monedele digitale.

La Coinometrics, el conduce activitatea de muncă pe măsura activității și starea de sănătate a rețelei Bitcoin. Aici, el examinează modul în care întârzierile în propagarea de informații în cadrul rețelei Bitcoin ar putea avea un impact în ceea ce privește taxele de tranzacție.

1

Taxele tranzacției pe rețeaua Bitcoin sunt adesea uitate. Cu toate acestea, în Bitcoin ele sunt mai mai importante decât în alte rețele de plată.

Taxele servesc în prezent drept protecție împotriva rețelei inundată cu tranzacții arbitrare. În cele din urmă, acestea vor fi, de asemenea, necesare pentru a stimula minerii Bitcoin ca să continue să ofere securitate rețelei.

Spre deosebire de alte rețele de plată, taxele nu vor fi stabilite la nivel central, dar va fi determinat de o piață între utilizatori și mineri.

Limita inferioară de comisioane de tranzacționare va fi determinată de costul marginal suportat de către mineri inclusiv pentru tranzacții. Aceasta, la rândul său, este determinat de viteza cu care informațiile sunt răspândite în jurul rețelei.

Costul întârzierilor

Protocolul Bitcoin, este un set de reguli pentru construcții, distribuție și pentru acordul de tranzacții financiare. Entuziasmul din jurul invenție sale provine din capacitatea sa de a ajunge la un consens între participanții anonimi de pe ordinea în care au fost emise tranzacțiile în rețea. Acest lucru permite construirea unui sistem financiar cuprinzător, care este liber de discrepanțe între participanții la piață.

Cu toate acestea, rețeaua este garantată numai pentru a ajunge la un consens pe o perioadă de timp,iar rețeaua Bitcoin este într-o stare constantă de flux, în care nodurile diferă în evidența lor istoricăcompusă din toate tranzacțiile. Subseturi de noduri care sunt de acord asupra unui set comun de tranzacții cunoscute sub numele de partiții.

Un eveniment, cum ar fi descoperirea unui nou bloc în lanțul bloc creează o partiție în rețea. Când un miner găsește un nou bloc, acesta este singurul nod din rețea care crede că lungimea lanțului bloc a crescut. Restul rețelei va afla despre blocul în consecință cu întârziere, însă depinde în mare măsură de numărul de tranzacții incluse.

Fiecare tranzacție suplimentară inclusă în bloc se adaugă la timpul necesar blocurilor pentru a ajunge la fiecare nod din rețea. Minerii care aud mai târziu despre blocurile noi găsite, petrec timpul de lucru cu problemele redundante, care rănesc marjele. Mai mult decât atât, această întârziere crește posibilitățile atacatorilorla fondurile duble de cheltuieli în rețea.

Cât de lung este un lanț?

Minerii Bitcoin stimulează în principal 25 BTC ca fiind răsplata, iar blocul și taxele joacă un rol nesemnificativ.

Întârzieri în răspândirea în întreaga rețea de blocuri înseamnă că unii mineri lucrează la un lanț bloc mai scurt decât cel mai lung lanț existent.

Protocolul Bitcoin asigură că toți minerii urmează cel mai lung lanț care asigură un consens și, prin urmare, este probabil să fie irosite eforturile minerilordepuse în lucru pe un lanț mai scurt.

Pentru blocuri cu peste 1.000 de tranzactii, acesta poate dura câteva minute pentru a ajunge la ultimul nod din rețea. În acest timp, minerii care sunt neinformați despre blocul în circulație vor crea un bloc de conflict.

Numai una dintre aceste blocuri pot fi, de fapt, incluse în adevăratul record Bitcoin. Orice date suplimentare cuprinse în cadrul blocului încetinesc viteza cu care se răspândește prin intermediul rețelei, prin urmare crescând șansele ca acesta să devină aruncată împreună cu blocul recompensă pentru mineri.

Această creștere a probabilității ca blocul să devină aruncat este costul marginal cu care se confruntă minerii în includerea unei tranzacții suplimentară.

Nevoia de viteză

În cercetarea mea, am constatat că minerii mici se confruntă cu un cost marginal mai mare decât taxa minimă de tranzacție 0,0001 BTC (5 cenți la data publicării). Acționând rațional, ei nu ar trebui să includă orice tranzacții în blocurile lor. În scopul de aîi stimula să includă tranzacțiile, taxele ar trebui să fie de aproximativ patru ori la 0.0004 BTC (20 de cenți).

Deoarece există o nevoie de a include mai multe tranzacții, este important ca să se găsească protocoale mai eficiente pentru răspândirea de informații în jurul rețelei Bitcoin sau aceștia își vor asuma riscul de a avea taxe mult mai mari pe tranzacții.

Dacă reducerea timpului necesar pentru informațiile despre noile blocuri s-ar răspândi prin intermediul rețelei s-ar reduce timpul petrecut pe blocuri redundante și, prin urmare, s-ar reduce, de asemenea, probabilitatea ca orice blocuri găsite să fie aruncate.

Cu toate acestea, în timp ce unele soluții de inginerie sunt în prezent discutate, sunt necesare cercetări suplimentare în jurul stimulentelor economice și a riscurilor de securitate înainte ca oricare dintre aceste măsuri să poată fi puse în aplicare.

Disclaimer: Opiniile exprimate în acest articol sunt cele ale autorului și nu reprezintă în mod necesar punctele de vedere ale acestuia și nu ar trebui să fie atribuite, CoinDesk.

 

 

Sursa: coindesk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *