Poate Bitcoin depăși cardurile de credit pentru protecția de fraudă low-cost?

6 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Este aproape esențial astăzi pentru comercianți de a accepta cardurile de credit sau de debit. Într-adevăr, aceasta este de multe ori singura formă de plată în portofelul unui client.

Cu toate acestea, în schimb pentru acceptarea de carduri, comercianții trebuie să plătească pentru un număr de servicii care nu ar putea avea nevoie sau doresc ca o parte din taxele perceputede procesoarele de plată.

Există chiar și câteva exemple în care comercianții oferă clienților o reducere în schimb pentru plata în numerar, cum ar fi stații de benzină din SUA, care fac publicitate de multe ori unui preț mai ieftin pentru clienții care utilizează bani fizici.

Companiile de carduri, băncile și procesatoarele de plată cooperează pentru a încărca o bună bucată din aceste taxe atât pentru a acoperi costurile de fraudă cât și pentru a se proteja împotriva acestora. Dar poate Bitcoin oferi mai mult, sau cel puțin costurimai mici, de protecție împotriva fraudei pentru comercianți și consumatori?

Alan Safahi, CEO al ZipZap și un veteran al industriei de plăți, a declarat că băncile ar trebui să fie interesate de potențialul Bitcoin pentru costurile de regie comerciale operaționale mai mici, explicând:

Băncile nu fac o mulțime de bani pentru procesarea plăților. Lor nu le pasă dacă acestea sunt de procesare Visa, MasterCard sau Bitcoin.”

Perspectivă comercianților

Una dintre cele mai mari probleme cu cardul de credit pe care comercianții pur și simplu nu o poe evita este chargeback – atunci când o tranzacție de card este inversată după o plată pentru o varietate de motive.

Pentru economiile mai dezvoltate cu monede stabile, chargeback este una dintre cele mai mari puncte de vânzare de adopție Bitcoin pentru comercianți„, a declarat Michael Dunworth, a cărui snapCard de pornire permite utilizatorilor să plătească pentru lucruri online în Bitcoin dacă un comerciant acceptă Bitcoin sau nu.

[Chargebacks sunt] un canal de scurgere pe toate fronturile, și o incomparabilă valoare adăugată de a accepta Bitcoin„, a adăugat el.

Screen-Shot-2014-09-04-at-5_43_20-PM-630x344

Safahi de la ZipZap permite utilizatorilor să obțină Bitcoin de la chioșcuri din întreaga lume.

El a declarat că problema de chargeback se reduce la o utilizare poate inutilă de încredere cu părți terțe. Este important să ne amintim că Bitcoin este un sistem care poate elimina necesitatea pentru acest tip de încredere din cauza criptografiei.

Safahi a remarcat:

De fiecare dată când aveți un grup de oameni care nu au încredere reciprocă, care trebuie să aibă încredere unul în altul, ai nevoie de un consens și asta e ceea ce Bitcoin și alte valute digitale fac foarte bine.”

Deci, fără încredere cu părți terțe, cum un negustor știe să aibă încredere în consumator și invers atunci când se utilizează Bitcoin?

Steve Beauregard, CEO al procesorului de plată al monedelor digitale, GoCoin, a declarat că platformele peer-rating în curs de dezvoltare pot ajuta să ducă drumul la o nouă formă de relații de încredere între părți, explicând:

Cu progresele în sistemele de reputație, cum ar fi Yelp! și economia de la egal la egal creată de servicii, cum ar fi Airbnb și Uber, va elimina rapid escrocii dintre consumatorii legitimi.”

Perspectiva consumatorului

Încă există, nu e un contingent mare de consumatori pentru plata achizițiilor în Bitcoin – în parte, desigur, pentru că mulți comercianți nu acceptă încă moneda digitală.

Tom Longson, CEO al Bitcoin a pornitun card cadou GogoCoin și consideră că o comunitate puternică de cumpărători Bitcoin ar putea apărea – similar cu comunitatea entuziastă puternic care a permis Bitcoin să ajungă atât de departe.

El a spus:

Clienții fideli sunt foarte importanți pentru întreprinderile mici și mari. Negustorii sprijină ecosistemul Bitcoin, și clienții sprijină comercianții în schimb.”

Longson repetat Beauregard, spunând că efectele de rețea de la egal la egal a sistemelor de recomandare ar putea oferi o oportunitate de creștere în ansamblu.

Comunitatea face comercianti care accepta Bitcoin mai buni, atât în ​​cheltuirea puterii și [de] recomandare serviciului lor la alții„, a adăugat el.

Screen-Shot-2014-09-04-at-5_43_20-PM-630x344

Probleme care stau la baza Bitcoin

S-ar părea sistemul de chargeback pentru a preveni frauda în carduri de credit este defectuoas, copt pentru întreruperi.

Acesta este exact modul în care Beauregard GoCoin îl vede: „Eliminarea mecanismului de chargeback este egal în cele din urmă echilibrului de putere între consumator și comerciant„, a spus el.

Companii universale Bitcoin, cum ar fi Circle, Coinbase și Xapo vor avea nevoie de o anumită formă de inversare sau mecanism de mediere pentru a asigura un grad de protecție a consumatorilor.

 

 

Sursa: coindesk

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *