Dubai consolideaza sectorul bancar islamic si faciliteaza verificarea documentelor turistilor folosind blockchain

19 iunie 2017 blockchain, securitate

Articol scris de Mirona Noru

Dubai consolideaza sectorul bancar islamic si faciliteaza verificarea documentelor turistilor folosind tehnologia revolutionara blockchain. Emirates Islamic Bank, parte a unuia dintre cele mai mari grupuri financiare din Emiratele Arabe, respectiv grupul NBD, a anuntat integrarea blockchain in controalele pe suport de hartie.

In acelasi timp, guvernul din Dubai va emite pasapoarte digitale pentru straini, care intra in tara prin aeroportul din Dubai.

dubai1

Pentru a reduce frauda din partea proprietarilor de cecuri de hartie, Emirates Islamic Bank intentioneaza sa emita o serie de carti de cec noi cu un cod grafic. Fiecare pagina a unei carti de cecuri noi va contine un cod QR unic, cu un sir de 20 de caractere aleatorii. Banca va examina autenticitatea fiecarei hartii prin compararea codului QR cu codul inscris in Cheque Chain -registrul distribuit tip blockchain folosit de banci.

Calendarul detaliat al proiectului nu este inca anuntat. In paralel, guvernul din Dubai, respectiv al Emiratelor Arabe intentioneaza sa creeze pasapoarte digitale bazate pe tehnologia blockchain pentru strainii care viziteaza Emiratele si astfel consolideaza siguranta informatiilor.

Proiectul isi propune sa accelereze verificarea documentelor turistilor straini, care intra in tara prin cel mai aglomerat aeroport din lume cu trafic international de calatori – Aeroportul International Dubai. Proiectul va fi realizat de catre departamentul de imigratie si vize din Dubai, in colaborare cu startup-ul britanic bazat pe tehnologia revolutionara blockchain, ObjectTech.

ObjectTech intentioneaza sa elaboreze un sistem care sa utilizeze tehnologia distribuita blockchain si verificarea biometrica. Va fi astfel creat un pasaport pre-aprobat si complet digitizat cu utilizarea sistemului. Verificarea manuala a documentelor de hartie va fi astfel eliminata din sistemul de lucru si astfel blockchain isi consolideaza inca o data pozitia de lider in domeniul tech.

blockchain1

sursa: https://www.coinfox.info/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV