Tim Draper: Bitcoin este o moneda globala unificatoare

17 octombrie 2019 bitcoin, pretul bitcoin, reglementare

Articol scris de Cristina Dinica

Cunoscutul investitor Tim Draper considera ca Bitcoin poate face mult mai mult decat sa dezvolte sistemul bancar, domeniul finantelor si imobiliarele. Draper, un important investitor din Silicon Valley, este cunoscut ca fiind un sustinator al cryptomonedelor. Acesta a declarat recent ca BTC are potentialul de a transforma guvernele, unind oamenii intr-o economie globala perfecta. Potrivit acestuia, schimbarile aduse de sistemul crypto vor deschide calea catre un “guvern startup”. Draper este investitor si om de afaceri american, fondator al Universitatii Draper pentru antreprenori si al Draper Associates, firma care a investit in Tesla, Skype, Twitter si nenumarate alte companii. Acesta a fost implicat in diferite proiecte crypto si a cumparat aproape 30.000 BTC la o licitatie in 2014, atunci cand valoarea unui Bitcoin era aproximativ 600 dolari. Potrivit lui Draper, “Bitcoin ne-a lamurit tot ce putem impartasi cu totii in aceeasi economie globala cu aceleasi valori de baza folosind o moneda globala unificatoare”.

Miliardarul spune ca guvernele iluminate pot concura in economia digitala, oferind produse si servicii vitale, cum ar fi pachete globale de ingrijire a sanatatii folosind Bitcoin, contracte inteligente si AI (inteligenta artificiala) pentru a solutiona, urmari si monitoriza solicitarile. “Cred ca guvernele, ca orice afacere care este provocata de un nou mediu, trebuie sa se adapteze noii piete. Si aceasta este piata unei guvernante responsabile, transparente si competitive”, a spus Draper.

Mai mult decat atat, potrivit investitorului, guvernele globale pot oferi servicii peste granite, urmand modelul corporatiilor multinationale. Acesta este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai bullish investitori si promotori ai cryptomonedelor, la mijlocul acestui an facand o predictie de pret de 250.000 de dolari pentru Bitcoin, valoare atinsa in urmatorii patru ani. Draper, care numeste conservatoare predictia de un sfert de milion de dolari pentru un BTC, considera ca monedele fiat nationale vor disparea in timp. Acestea vor fi inlocuite de Bitcoin – o moneda globala unificatoare, blockchain si inteligenta artificiala, care vor forma o piata din care vor putea alege cetatenii din intreaga lume. “Bitcoin a adus cu el cateva tehnologii fundamentale care ne pot accelera transformarea de la o planeta ‘tribala’ la una ‘globala’”, a spus el.

Sursa: https://www.fxstreet.com/cryptocurrencies/news/tim-draper-bitcoin-will-change-how-governments-operate-201910150259

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *