Diamant negru rar, scos la licitatie cu plata in crypto

18 ianuarie 2022 crypto, cryptomonede

Articol scris de Popa Daniela

Un diamant negru foarte rar,  va fi scos la licitație în perioada următoare. Casa de licitații Sotheby’s a anunțat că persoana care va castiga licitatia are optiunea de a plăti folosind crypto.

Supranumită „Enigma”, bijuteria este un diamant negru rar de 555 de carate. Se află în aceeași colecție de mai bine de 20 de ani. Fiind pentru prima data scos la licitatie, de catre casa Sotheby’s, este de așteptat să se vândă la un pret între 4,1 și 6,8 milioane de dolari.

 

Povestea diamantului  

 

„Enigma” are o istorie foarte interesanta. În 2004, Institutul Gemologic al Americii și Gübelin, o casă de pietre prețioase elvețiane, l-au numit cel mai mare și mai extravagant diamant negru de culoare naturală din lume. Doi ani mai târziu, în 2006, a fost catalogat drept cel mai mare diamant tăiat din lume, conform Cartii Recordurilor Guinness.

Sotheby’s a spus că un diamant negru cu fațete naturale de această dimensiune este  extrem de rar. „Originile sale sunt învăluite în mister – se crede că a fost creat dintr-un impact meteoric sau a apărut de fapt dintr-un asteroid purtător de diamante care s-a ciocnit cu Pământul.”

 

Diamantul va fi expus pentru prima dată în Dubai între 17 și 20 ianuarie. Apoi merge la Los Angeles unde poate fi văzut în perioada 24-26 ianuarie. Și apoi la Londra din 2 până în 9 februarie, cu licitarea online începând din februarie.

Diamantul are 55 de fațete și are 555,55 carate. Designul sau este inspirat de mâna omului, reprezinta un simbol al palmei Kamsa din Orientul Mijlociu si se spune ca ofera putere și protecție.

 

Istoricul succesului Sotheby’s cu cryptomonede, NFTs și metaverse.

 

Sotheby’s are deja o istorie in spate cu lumea cryptomonedelor, a NFT-urilor și a metaversului, asa ca nu a surprins pe nimeni faptul că una dintre formele de plată acceptate pe platforma de licitatie, pentru aceast diamant unicat a fost în crypto.

Anul trecut, liderul pieței de bijuterii a vândut diamantul The Key 10138 – o altă comoară rară de 101 de carate – care a fost achiziționat la un preț record de 12,3 milioane USD în cryptomonedă. Acest lucru face ca piatra să fie cea mai scumpă bijuterie care a fost cumpărată vreodată folosind crypto. Cel putin pana acum.

 

În noiembrie 2021, casa de licitații a vândut două tablouri ale misteriosului artist Banksy pentru aproximativ 3.100 ETH, în jur de 10 milioane de dolari la prețurile curente. Sotheby’s nu este singura casă de licitații care acceptă oferte în crypto. Christie’s a făcut același lucru în septembrie 2021, vânzând NFT-uri.

 

Povestea de dragoste dintre Sotheby si lumea digitală a început în 2020, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie. Casa de licitații a devenit pionierul pieței, prezentând o licitație de streaming live în iunie 2020. Evenimentul a făcut legătura între New York, Hong Kong și Londra și a fost urmărit simultan de un număr mare de oameni din întreaga lume.

Acum, mai mult ca niciodată, cand toata planeta s-a aliniat la acest trend si tot mai multe domenii sunt conectate intr-un fel sau altul la lumea digitala, este imperios necesar sa fii la curent cu tot ceea ce se întâmplă în aceasta lume, care fie ca ne place sau nu sa recunoaștem, a revoluționat deja sistemul financiar.
Te-ai întrebat vreodată cum poți cumpara Bitcoin sau alte cryptomonede?  Dacă ți se pare complicat, afla ca nu este deloc așa, o poți face fie de la un ATM, avem o rețea de 63 de ATM-uri extinsă în toată țară, sau poți cumpara online, de pe platforma noastră care este o platforma intuitiva și foarte user friendly.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV