Cumpara Bitcoin pe platforma Bitcoin Romania

16 februarie 2017 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Pentru a cumpara Bitcoin, utilizatorul va alege optiunea CUMPARA BITCOIN.

poza 1

Dand click pe aceasta sectiune, utilizatorul va fi redirectionat spre alta pagina, unde acesta va putea sa achizitioneze cantitatea in BTC dorita.

Pentru ca achizitia sa poata fi initiata, este necesara incarcarea unei poze, sau unui scan cu cartea de identitate, in format jpg, cu dimensiunea de maxim 2 Mb.

poza 2

Dupa ce upload-ul a fost realizat si platforma l-a aprobat, utilizatorul va putea sa initieze cumpararea dorita.

Odata ajunsi pe pagina de cumparare, utilizatorul va putea observa ca in dreptul alineatului „Vreau sa cumpar”, trebuie introdusa suma dorita, urmand ca dupa introducerea acesteia, sa fie afisat in partea de jos Totalul de plata.

Daca suma introdusa nu este un intreg, respectiv o subunitate, o fractiune dintr-un BTC, aceasta trebuie introdusa cu punct, respectiv 0.01. Introducerea subunitatii cu virgula va genera o eroare pe pagina si astfel tranzactia nu va putea fi finalizata.

Dupa introducerea sumei dorite, utilizatorul trebuie sa introduca si adresa portofelului electronic, respectiv cele 34 de caractere( formate din litere si cifre) ale portofelului electronic. Caracterele ce constituie adresa portofelului electronic trebuie sa fie alaturate, fara spatii sau liniute intre ele.

In cazul in care utilizatorul nu are predefinit un portofel electronic si doreste o metoda alternativa prin care sa isi stocheze monedele digitale intr-un wallet ce ofera siguranta 100%, acesta poate utiliza serviciul BTR VAULT.

poza btr vault

poza btr vault 3

Dupa ce toate datele au fost introduse corect, utilizatorul da click pe cumpara.

poza 3

Dupa achizitia de Bitcoin, utilizatorul va primi un mail, pe adresa de mail cu care s-a inregistrat pe platforma, prin care va primi un cod al tranzactiei si va fi informat ca a initiat o tranzactie de cumparare.

De asemenea, utilizatorul va fi redirectionat spre o pagina urmatoare, unde vor fi afisate conturile Bitcoin Romania, unde se poate face plata NUMAI prin transfer bancar, aferenta sumei de BTC achizitionata.

poza conturi

Este necesara de asemenea urcarea dovezii platii in 20 de minute de la initierea tranzactiei, altfel ordinul va fi respins. Prin click pe sectiunea ”urca acum”, utilizatorul va putea face un upload cu dovada platii, in format jpg, cu o dimensiune de maxim 2 Mb.

Dupa parcurgerea tuturor acesti pasi, tranzactia de cumparare va fi considerata completa de catre platforma.

Din momentul in care banii aferenti sumei cumparate vor fi receptionati in unul din conturile unde s-a realizat viramentul, in maxim 24 de ore transferul de BTC va fi realizat.

Bitcoin Romania ofera de asemenea si o alternativa pentru cumpararea de BTC, in afara de cea a  transferul bancar. Astfel cumparatorul poate face o depunere de bani cash la una din agentiile Smith&Smith, fara a mai fi necesar transferul bancar.

ecran cumparare

Clientul adreseaza cererea de cumparare Bitcoin direct catre BitcoinRomania. Vor putea selecta depunere la agentiile Smith&Smith doar clientii care au actul de identitate incarcat pe platforma de tranzactionare BitcoinRomania, avand datele de identificare vizibile. Pentru a depune numerar, clientul trebuie sa se prezinte la una dintre agentiile Smith&Smith, sa comunice codul unic furnizat, sa prezinte actul de identitate in original incarcat pe platforma de tranzactionare aflat in termen de valabilitate si sa cunoasca suma ce trebuie sa o depuna, suma comunicata de catre BitcoinRomania printr-un mail trimis catre adresa de mail cu care clientul s-a inregistrat. Timpul de depunere al banilor la una din caseriile agentiei Smith&Smith alese este de 30 de minute.

O alta varianta de cumparare oferita de Bitcoin Romania este aceea a platii online cu cardul, respectiv card Visa sau Mastercard.

Utilizatorul va putea realiza plata cu cardul, in limita a 2500 de lei/tranzactie. Pentru a finaliza cu succes tranzactia, utilizatorul trebuie sa introduca datele de pe card, iar cardul platitor trebuie sa fie cel personal, respectiv al utilizatorului care si-a creat cont pe platforma de trading.

poza card

22 comments

 1. Alin spune:

  De ce aveți nevoie de cartea de identitate?

 2. Luci spune:

  Exista limita de suma in cumpararea/vanzarea bitcoin?

 3. bogdan spune:

  plata cu card de ce nu acceptati?

  • Mirona Noru spune:

   Buna ziua, acceptam plata doar prin transfer bancar intrucat dupa cum veti putea putea pe platforma in momentul realizarii tranzactiei, anumite detalii solicitate de noi sunt compatibile doar cu tranzactia realizata prin transfer bancar. Va multumim!

 4. marius spune:

  am cont la ing,cum sa va fac dovada platii daca banca nu imi da extrasele pe luna in curs?

 5. Ionut Bulboaca spune:

  Buna ziua. Care este suma minima pe care o pot depune in contul creat la dvs. pentru a cumpara ulterior bitcoin?

 6. Buna ziua, care este suma minima pe care o pot depune pentru a cumpara ulterior bitcoin?

 7. Daniel spune:

  Care este suma minima necesara pentru a achizitiona monede virtuale? Vreau suma in lei, aferenta datei de 11 ianuarie 2018.

  • Mirona Noru spune:

   Buna ziua, in btc este de 0.01, in acest moment 600 de lei aproximativ, in functie de metoda de plata selectata de dumneavoastra. Va multumim!

 8. alex spune:

  se poate depune direct in contul vostru la banca ???

 9. alex spune:

  este si o suma maxima ?

 10. Valeriu Mutu spune:

  Buna ziua!
  In ce valuta trebuie sa fie transferul la cumparare! EUR,USD,RON?
  Multumesc!

 11. Radu spune:

  Salut! La ce bănci aveți conturi? Și cât de repede se procesează o tranzacție lei-btc? Mulțumesc!

 12. Alex spune:

  se pot face tranzactii via revolut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *