Vinde Bitcoin pe platforma Bitcoin Romania

16 februarie 2017 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Cum vindem pe platforma?

Pentru a Vinde Bitcoin prin intermediul platformei de tranzactionare, utilizatorul va alege optiunea VINDE BITCOIN.

poza 1

Dand click pe aceasta sectiune, utilizatorul va fi redirectionat spre alta pagina, unde acesta va putea sa vanda cantitatea de BTC dorita.

Pentru ca vanzarea sa poata fi initiata, este necesara adaugarea unui cont bancar ce apartine titularului contului facand click pe butonul “ Adauga cont bancar! “

poza 2

Dupa ce campurile au fost completate cu numele si contul bancar al titularului de cont, utilizatorul va putea sa initieze vanzarea de bitcoin dorita.

poza 3

O data ajunsi pe pagina de vanzare, utilizatorul va putea observa ca in dreptul alineatului „Vreau sa vand”, trebuie introdusa suma de bitcoin dorita, urmand ca dupa introducerea acesteia, sa fie afisat in partea de jos Total RON, insemnand contravaloarea de plata pentru totalul de Bitcoini introdusi spre vanzare.

Daca suma introdusa nu este un intreg, respectiv o subunitate, o fractiune dintr-un BTC, aceasta trebuie introdusa cu punct, respectiv 0.1. Introducerea subunitatii cu virgula va genera o eroare pe pagina si astfel tranzactia nu va putea fi finalizata.

poza 4

Suma minima de bitcoin pe care un utilizator o poate vinde este echivalentul a 300 RON.

Bitcoin Romania ofera o alternativa pentru utilizatorii sai, privind metoda de plata. Acestia pot alege optiunea de a ridica banii de la una din agentiile Smith&Smith, fara a mai fi nevoie de atasarea unui cont bancar.

Vor putea selecta incasare prin agentiile Smith&Smith doar clientii care au actul de identitate incarcat pe platforma de tranzactionare BitcoinRomania, avand datele de identificare vizibile. Se vor trimite la plata doar tranzactiile ce au fost confirmate in reteaua Blockchain. Pentru a ridica numerar, clientul trebuie să se prezinte la una dintre agentiile Smith&Smith, sa comunice codul unic furnizat, sa prezinte actul de identitate in original incarcat pe platforma de tranzactionare aflat in termen de valabilitate si sa cunoasca suma ce trebuie sa o ridice, suma comunicata de catre BitcoinRomania printr-un mail trimis catre adresa de mail cu care clientul s-a inregistrat.

ecran vanzare

Odata initiata operatiunea de vanzare, utilizatorul are 10 minute la dispozitie pentru a trimite suma de bitcoin vanduta catre adresa specificata in fereastra nou deschisa. Aceasta adresa este valabila doar 10 minute, si nu se pot opera mai multe tranzactii catre aceasta.

poza 5

Odata ce utilizatorul a trimis din wallet-ul propriu de bitcoin suma specificata catre adresa mentionata anterior, tranzactia a fost initiata si utilizatorul primeste mail prin care i se confirma valorile tranzactiei in RON si bitcoin si contul bancar in care urmeaza sa primeasca banii odata ce tranzactia a fost procesata.

Procesarea tranzactiei, sau schimbul de bitcoin in RON este un proces independent de BitcoinRomania, strans dependenta de reteaua Blockchain. Mining fee-ul poate juca un rol important in rapiditatea procesarii tranzactiilor, daca acesta este un factor important pentru utilizator. Acesta se seteaza din wallet-ul utilizatorului.

Daca se doreste procesarea rapida a tranzactiei, BitcoinRomania va recomanda ca inainte de initierea unei tranzactii de vanzare Bitcoin sa cresteti mining fee-ul pentru prioritizarea in reteaua Blockchain.

6 comments

 1. Mircea spune:

  Cam in cat timp dupa procesare intra banii in cont? Sau cat dureaza intregul proces +/-?

 2. x spune:

  am facut o tranzactie cam de o mie de euro , toate bune si frumoase , pana cand am ajuns la smith&smith craiova de la electroputere parc , acolo domnisoara aia a facut ochii mari de tot cat ceapa, si sa pus pe telefoane , dadea din colt in colt , pana intrun final , imi da CI inapoi si imi spune ca nu se poate , aruncand vina pe bitcoinromania cu niste motive greu de inteles .Miam aruncat o privire la monitor cu insistenta si am vazut ca banii erau blocati . iam spus ca de ce , si ea zicandumi ca de unde sa imi dea banii , de la ea !!! HMMMM ,am revenit inapoi la calculator si am luat legatura cu suportul de la bitcoinromania , tranferand banii intrun cont bancar pe care il aveam in caz de urgenta. asteptand pana la ora 4 seara sa vedem ce se intampla , DACA nu aveam contul de banca ? ce faceam ??? tranzactia o facusem pe btc cu sens unic !!!

 3. vasile spune:

  – as vrea sa vand bitcoin si sa incasez banii in cont bancar, dar nu reusesc sa ma descurc!
  aveti un link cu platforma de tranzactionare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *