Volumul de tranzactionare pe LocalBitcoin China stabileste un nou record

14 februarie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Volumul trade-urilor pe site-ul specializat in tranzactionarea criptomonedei Bitcoin a inregistrat in aceasta saptamana un nou record. Comertul pe piata cripto descentralizata a explodat dupa ce Banca Populara Chineza a emis un avertisment pentru exchange-urile Bitcoin interne.

localbitcoins

In conformitate cu publicatia Coin Dance, a caror rezultate s-au finalizat la data de 11 februarie, volumul de tranzactionare pe LocalBitcoinChina a ajuns la 6599940 de yuani ($ 952260). Pentru saptamana precedenta, cifra a fost de doar 1473272 de yuani ($ 214196), ceea ce inseamna ca in acea perioada volumul de tranzactionare in yuani a crescut mai mult de patru ori.

Activistii Bitcoin de pe Reddit au fost de acord cu un aspect: cresterea este rezultatul recentelor actiuni ale bancii centrale chineze, care a demarat actiuni de combatere a spalarii banilor si de reglementare a valutelor straine pe bursele interne Bitcoin.

Cred ca Localbitcoins unul dintre putinele exchange-uri care incearca sa indeplineasca spiritul anarhic al Bitcoin„, a scris utilizatorul burglar_ot.

Alti utilizatori au remarcat faptul ca Banca Populara Chineza poate bloca accesul la site-ul LocalBitcoins:

Ei pot interzice oricand LocalBitcoins. Banca centrala poate face orice in aceasta tara. Noi, in calitate de utilizatori avem nevoie sa putem utiliza linistiti moneda alternativa Bitcoin, inclusiv pentru plata chiriei sau la supermarket. Dupa aceea, bancile centrale nu vor mai conta „, a scris utilizatorul Maraat.

chart china

La data de 9 februarie, Autoritatea de Reglementare Financiara din China a avut o intalnire cu reprezentantii a noua platforme de tranzactionare Bitcoin din interiorul tarii. Printre mai multe subiecte de discutie, Autoritatea a indemnat exchange-urile sa limiteze tranzactionarea intre anumite marje si sa tranzactioneze cu un comision zero.

Toate schimburile implicate au fost de acord cu aceste cerinte. La scurt timp dupa intalnire, cele mai mari doua exchange-uri, respectiv OKCoin si Huobi au declarat ca vor „ingheta” retragerile Bitcoin si litecoin timp de o luna, in timp ce platformele vor fi modernizate pentru a se conforma noii reglementari.

Ca rezultat, pretul a scazut brusc sub valoarea de 1000 $ si a atins un prag inferior in valoare de $ 958, pierzand astfel aproximativ 7,5% din valoarea inregistrata in acel moment, in decurs de cateva ore. Ca urmare, furnizorul de portofel electronic si de servicii de exchange HaoBTC a anuntat ca isi va inceta activitatea de tranzactionare.

Exchange-urile din China care anterior au detinut mai mult de 90% din volumul total de Bitcoins tranzactionati au pierdut o parte semnificativa a cotei lor de piata.

H6u5B885

sursa: https://coinfox.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *