Cum utilizam platforma Bitcoin Romania?

6 martie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania, compania fondata in anul 2014, si-a lansat propria platforma de tranzactionare, cu un format nou, diferit fata de alte platforme de tranzactionare existente pana acum la nivel national, propunand o modalitate de tranzactionare mult mai simpla si mai sigura.

Cum ne inscriem pe platforma de tranzactionare Bitcoin Romania?

Adresa platformei noastre de tranzactionare este https://trade.bitcoinromania.ro. Pentru a putea tranzactiona prin intermediul platformei, este necesara crearea unui cont. Acesta se realizeaza foarte usor, prin simpla introducere a unei adrese valide de email si a numarului de telefon personal. Apoi prin apasarea butonul de inregistrare, utilizatorul va deveni membru oficial pe platforma de tranzactionare Bitcoin Romania.

poza gunoi 1

 

Dupa autentificarea cu o adresa de mail valida si numarul de telefon, utilizatorul are doua optiuni simple din care poate alege sa tranzactioneze: fie sa vanda, fie sa cumpere Bitcoin.

Pretul exchange rate-ului este afisat in partea de sus, in dreapta. Daca utilizatorul doreste sa vanda, acesta urmareste pretul afisat in dreptul literei V. In cazul in care acesta doreste sa cumpere, pretul pentru cumparare este cel afisat in dreptul literei C.

poza gunoi 2

 

Cum cumparam pe platforma?

In cazul in care se doreste cumpararea de Bitcoin, utilizatorul va alege optiunea CUMPARA BITCOIN.

poza gunoi 3

Dand click pe aceasta sectiune, utilizatorul va fi redirectionat spre alta pagina, unde acesta va putea sa achizitioneze cantitatea in BTC dorita.

Pentru ca achizitia sa poata fi initiata, este necesara incarcarea unei poze, sau unui scan cu cartea de identitate, in format jpg, cu dimensiunea de maxim 2 Mb.

poza gunoi 4

Dupa ce upload-ul a fost realizat si platforma l-a aprobat, utilizatorul va putea sa initieze cumpararea dorita.

O data ajunsi pe pagina de cumparare, utilizatorul va putea observa ca in dreptul alineatului „Vreau sa cumpar”, trebuie introdusa suma dorita, urmand ca dupa introducerea acesteia, sa fie afisat in partea de jos Totalul de plata.

Daca suma introdusa nu este un intreg, respectiv o subunitate, o fractiune dintr-un BTC, aceasta trebuie introdusa cu punct, respectiv 0.1. Introducerea subunitatii cu virgula va genera o eroare pe pagina si astfel tranzactia nu va putea fi finalizata.

Dupa introducerea sumei dorite, utilizatorul trebuie sa introduca si adresa portofelului electronic, respectiv cele 34 de caractere( formate din litere si cifre) ale portofelului electronic. Caracterele ce constituie adresa portofelului electronic trebuie sa fie alaturate, fara spatii sau liniute intre ele.

Dupa ce toate datele au fost introduse corect, utilizatorul da click pe cumpara.

poza gunoi 5

Dupa achizitia de Bitcoin, utilizatorul va primi un mail, pe adresa de mail cu care s-a inregistrat pe platforma, prin care va primi un cod al tranzactiei si va fi informat ca a initiat o tranzactie de cumparare.poza gunoi 6

De asemenea, utilizatorul va fi redirectionat spre o pagina urmatoare, unde vor fi afisate conturile Bitcoin Romania, unde se poate face plata NUMAI prin transfer bancar, aferenta sumei de BTC achizitionata.

poza gunoi 7

Este necesara de asemenea urcarea dovezii platii in 60 de minute de la initierea tranzactiei, altfel ordinul va fi respins. Prin click pe sectiunea”urca acum”, utilizatorul va putea face un upload cu dovada platii, in format jpg, cu o dimensiune de maxim 2 Mb.

poza gunoi 8

Dupa parcurgerea tuturor acesti pasi, tranzactia de cumparare va fi considerata completa de catre platforma.

Din momentul in care banii aferenti sumei cumparate vor fi receptionati in unul din conturile unde s-a realizat viramentul, in maxim 24 de ore transferul de BTC va fi realizat.

Cum vindem pe platforma?

In cazul in care se doreste vanzarea de Bitcoin, utilizatorul va alege optiunea VINDE BITCOIN.

poza gunoi 9

Dand click pe aceasta sectiune, utilizatorul va fi redirectionat spre alta pagina, unde acesta va putea sa vanda cantitatea de BTC dorita.

Pentru ca vanzarea sa poata fi initiata, este necesara adaugarea unui cont bancar ce apartine titularului contului facand click pe butonul “ Adauga cont bancar! “

poza gunoi 10

Dupa ce campurile au fost completate cu numele si contul bancar al titularului de cont, utilizatorul va putea sa initieze vanzarea de bitcoin dorita.

poza gunoi 11

O data ajunsi pe pagina de vanzare, utilizatorul va putea observa ca in dreptul alineatului „Vreau sa vand”, trebuie introdusa suma de bitcoin dorita, urmand ca dupa introducerea acesteia, sa fie afisat in partea de jos Total RON, insemnand contravaloarea de plata pentru totalul de Bitcoini introdusi spre vanzare.

Daca suma introdusa nu este un intreg, respectiv o subunitate, o fractiune dintr-un BTC, aceasta trebuie introdusa cu punct, respectiv 0.1. Introducerea subunitatii cu virgula va genera o eroare pe pagina si astfel tranzactia nu va putea fi finalizata.

poza gunoi 12

Suma minima de bitcoin pe care un utilizator o poate vinde este de 0.05 Bitcoin.

Odata initiata operatiunea de vanzare, utilizatorul are 10 minute la dispozitie pentru a trimite suma de bitcoin vanduta catre adresa specificata in fereastra nou deschisa. Aceasta adresa este valabila doar 10 minute, si nu se pot opera mai multe tranzactii catre aceasta.

poza gunoi 13

Odata ce utilizatorul a trimis din wallet-ul propriu de bitcoin suma specificata catre adresa mentionata anterior, tranzactia a fost initiata si utilizatorul primeste mail prin care i se confirma valorile tranzactiei in RON si bitcoin si contul bancar in care urmeaza sa primeasca banii odata ce tranzactia a fost procesata.

Procesarea tranzactiei, sau schimbul de bitcoin in RON este un proces independent de BitcoinRomania, strans dependenta de reteaua Blockchain. Mining fee-ul poate juca un rol important in rapiditatea procesarii tranzactiilor, daca acesta este un factor important pentru utilizator. Acesta se seteaza din wallet-ul utilizatorului.

Daca se doreste procesarea rapida a tranzactiei, BitcoinRomania va recomanda ca inainte de initierea unei tranzactii de vanzare Bitcoin sa cresteti mining fee-ul pentru prioritizarea in reteauta Blockchain.

5 comments

 1. Ioan spune:

  Bună ziua. Marea problemă a siturilor de tranzacții cu criptomonede este că înregistrarea tranzacției propriu-zise nu are loc în clipa în care clientul efectuează plata, ci într-un interval nedefinit, timp în care valoarea criptomonedei poate să se schimbe foarte mult! Valoarea oricărei criptomonede diferă foarte mult de la o oră la alta, astfel încât proprietarii sitului au timp să aleagă valoarea care îi avantajează – cu alte cuvinte, jocul nu este fair play.

 2. Spataru Constantin Sandu spune:

  Vreau sa incasez bicoin de pe un site de tranzactii financiare…de ex
  Ii pot incasa in cntul de bitcoin si eventual sa pltesc tot in bitcoin catre acel site?

 3. Vreau sa ma ajute cineva cu informatii despre deschiderea unui cont si sa im explice cum este cu bitcoin! Multumesc

  • Cristina Dinica spune:

   Buna ziua! Va rugam sa verificati mailul, ati fost contactat de managerul de cont, insa numarul de telefon din contul dvs. este gresit.

  • Cristina Dinica spune:

   Buna ziua! Va rugam sa va verificati emailul: ati fost contactat de account managerul care se ocupa de contul dvs. pe platforma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *