Banca Centrala a Nigeriei declara: „Nu putem opri evolutia Bitcoin ‘

6 martie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Banca Centrala a Nigeriei declara: „Nu putem opri evolutia Bitcoin ‘, dupa ce a avut loc o intalnire oficiala in statul din Africa intitulata „Criptomoneda/ Moneda virtuala: Evolutia, problemele privind reglementarea si impactul acesteia asupra viitorului sistemelor de plata si decontare„.

1500_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9hNmVlYjhkZGY5Njg3MTM4Nzg4NmFmZjE5MzMzZDUxOS5qcGc=

Dr. Uche Olowo, Prim Vice Presedinte al Institutului Bancherilor din Nigeriei (CIBN) declara ca „nu putem opri evolutia Bitcoin” in discursul sau de deschidere la acest eveniment. Acesta a vorbit despre motivul pentru care institutul financiar considera ca acest subiect este unul crucial pentru piata financiara nigeriana, incepand dezbaterea cu subiectul cel mai important de pe ordinea de zi: Bitcoin.

Acesta a prezentat moneda digitala revolutionara, atat cu o anumita doza de curiozitate, dar si precautie in contextul noii comunitati financiare globale: „pe de o parte, partile interesate considera Bitcoin ca avand cele mai bune performante si moneda cea mai valoroasa din lume„. Pe de altă parte, „Bitcoin este vazut de cei mai multi jucatori traditionali financiari ca fiind instabil si complicat, precum si cu anumite indoieli privind valoarea sa intrinseca „.

Cu toate acestea, el a spus ca Bitcoinare puterea de a afecta foarte mult mijloacele traditionale de plati si sistemele de decontare la nivel global„. Impactul criptomonedelor a fost discutat pe tot parcursul evenimentului, iar dupa intalnire, domnul Musa Itopa-Jimoh a spus:

Banca centrală nu poate controla sau reglementa evolutia Bitcoin. Banca centrala nu poate controla sau reglementa blockchain, asa cum nimeni nu va controla sau de va reglementa internetul. Noi nu-l putem opri si nu putem stop evolutia Bitcoin.

 

sursa: https://news.bitcoin.com

One comment

  1. Judas spune:

    Păi de ce să controlați voi TOT???Asta e şi ideea din spatele Bitcoin…LINERTATE FAȚĂ DE VOI….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *