Pretul Bitcoin este mai mare decat o uncie de aur

3 martie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin acum valoreaza mai mult decat o uncie de aur, conform indicelui de pret CoinDesk(BPI). O uncie de aur acum valoreaza $ 1,237.73, in functie de cursul de schimb XAU / USD, oferit de Bloomberg Markets.

bitcoin-gold

Pretul monedei Bitcoin, prin comparatie, a ajuns la pragul de $ 1,238.11 in data de 2 martie anul curent, dupa ce a deschis ziua cu o valoare de $ 1,230.02, arata datele BPI. Mutarea urmeaza dupa o pauza de la noi maxime all-time pentru pretul Bitcoin, care a inceput anul acesta de la nivelul stabil de 1.000 $.

Pietele au vazut schimbari ametitoare in ultimele saptamani, atingand cel mai ridicat nivel inregistrat in ultimii trei ani in data de 23 februarie si marcand un nou prag de stabilitate. Cresterea pretului Bitcoin este un efect al unui sentimentul global de acceptare si a unei nevoie de regulizare a criptomonedei, dupa ce comerciantii au luat aparent o aderenta pozitiva fata de perspectivele SEC din Statele Unite ale Americii de aprobare a primului Bitcoin ETF.

Volumul Bitcoin de tranzactionare din ultimele 24 de ore a depasit pana in acest moment valoarea de 365 milioane dolari americani, mai mult cu 150% decat minimul inregistrat in timpul sesiunii de tranzactionare din data de 1 martie, cand volumul total a fost aproape de $ 140milioane.

Volumul BTC de tranzactionare este mai mare cu 200% fata de cifra de aproximativ 110m $ atinsa la data de 27 februarie, conform cifrelor indicate de publicatia CoinMarketCap.

Pretul Bitcoin a stabilit in mod repetat noi maxime record in ultimele cateva sesiuni, ridicandu-se la un record proaspat de $ 1,284.33 astazi, conform indicelui de pret CoinDesk(BPI).

Pretul monedei digitale a urmat aceasta tendinta din 23 februarie, cand s-a depasit recordul anterior de $ 1,156.89, stabilit in noiembrie 2013.

Acum Bitcoin valoareaza mai mult decat o uncie de aur, fortand un nou prag de 1300$. Ramane sa vedem ce surprize placute ne rezerva criptomoneda peste weekend si speram sa iti mentina nivelul actual de stabilitate.

coindesk-bpi-chart

sursa: https://www.bloomberg.com/quote/XAUUSD:CUR

http://www.coindesk.com/price/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *