Compania energetică Hydro-Quebec doreste să atragă mineri de Bitcoin

29 ianuarie 2018 minerit

Articol scris de Constantin R

Hydro-Quebéc (HQ) este un utilitar public care gestionează generarea, transportul și distribuția de energie electrică în Quebec, Canada, dar se află într-o poziție de a genera mai multă energie decât au nevoie clienții săi.

quebec hydro, bitcoin

Într-un articol din Le Journal de Québec, Éric Martel, președinte și CEO al HQ, se referă la modul în care HQ se confruntă cu o spirală a morții pentru consumul de energie electrică. Consumul de energie al clienților din provincia canadiana stagnează din 2007, deoarece clienții adaugă tot mai multe panouri solare. În același timp, HQ a construit mai multe baraje și transformatoare și a rulat mai multe linii electrice. Pe măsură ce HQ construiește o capacitate mai mare și prețurile cresc, clienții săi se îndreaptă către surse de energie regenerabile, care le reduc și mai mult dependența de HQ.

HQ oferă deja energie electrică la rate extrem de scăzute în comparație cu companii precum Southern California Edison (SCE), de exemplu, unde prețurile au fost recent anunțate ca o rată fixă de 0,0319 USD (0,0394 CAD) per kWh pentru crypto mineri, vis-a-vis cu ratele standard de 0,17 $ până la 0,35 $.

Întrucât populatia din Quebec consumă mai puțină energie electrică, Martel încearcă să găsească modalități mai creative de a atrage consumatorii mari de energie, precum Facebook, Amazon și Microsoft. HQ vinde în prezent 450 MWh catre companiile de servere de computer. În patru ani obiectivul este de a vinde 6 TWh în general și încă 5 TWh pentru mineri de cripto, echivalentul a aproape două milioane de case americane.

Francis Pouliot de la Portalul Satoshi din Montreal a declarat că HQ urmărește să atragă suficienți mineri de Bitcoin pentru a consuma 5.000 MWh de energie electrică, echivalentul a patru milioane de servere de mineri Bitmain S9. Între electricitatea ieftină și clima rece care ar face menținerea temperaturii chiar mai puțin costisitoare, se pare că este o opțiune atractivă, dar ridică câteva întrebări.

HQ nu poate să adauge pur si simplu mineritul la propriul model de afaceri deoarece există mandate juridice specifice care prescriu ceea ce li se permite să facă ca entitate. Și taxele? Canada are o rată de impozitare relativ ridicată pentru persoanele fizice, de la 15 la 35 de procente. Rata impozitului pe profit a fost comparabilă cu cea din S.U.A., înainte de reformele fiscale din S.U.A., recent adoptate, variind de la 28% la 33%, ceea ce face important să se analizeze întreaga imagine financiară dacă se are în vedere o mutare în Québec pentru electricitate.

Mineritul de Bitcoin este o componentă crucială a obiectivului de utilizare a energiei în Quebec”, a declarat Pouliot pentru Bitcoin Magazine. „Văd Quebec ca un El Dorado pentru această nouă goană după aur și mulți oameni de la nivelele superioare sunt încântați de faptul că sunt în fruntea acestei noi utilizări a resurselor noastre. Prevăd un transfer masiv al ratei de hash în Canada, iar campaniile care au loc deja pentru a atrage companiile văd mult interes„.

El a spus că există deja inițiative în cadrul lucrărilor de parteneriate strategice cu agricultorii pentru a utiliza căldura reziduală generată de minerit pentru a-și încălzi serele. Aceste parteneriate pot vedea rezultate încă din iarnă viitoare.

Montreal va deveni un centru pentru experimente în reciclarea căldurii reziduale„, a adăugat el.

Canada a devenit deja o opțiune atractivă pentru unele companii, așa cum se vede în anunțul recent al Hut8 și Bitfury. Aceasta ar putea fi, de asemenea, o soluție pentru multe companii din China pe care guvernul chinez doreste să le închida. HQ pare ca se orienteaza catre viitor pentru a aborda această oportunitate foarte neobișnuită.

https_blueprint-api-production.s3.amazonaws.comuploadscardimage661723e5a8a94e-52b4-4eb1-959b-4678da4ea7eb

sursa: https://bitcoinmagazine.com

2 comments

  1. Popa spune:

    Sunt interesat de minerit pt bitcoin.
    0761351491

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *