O clădire de 6 milioane de dolari din Tokyo va fi vânduta pe Bitcoin

29 ianuarie 2018 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Constantin R

O firmă imobiliară cu sediul în Tokyo vinde o mică clădire comercială pentru suma de 547 de bitcoin, sau 6 milioane de dolari. Se spune ca aceasta este prima cladire din Japonia care se vinde folosind Bitcoin.

bitcoin japan

Bitcoin pentru tranzacții mari

În timpul unui interviu cu mass-media sud-coreeană MK, un startup de imobiliare japonez Yitanzi a declarat că vinde diverse proprietăți, inclusiv o mică clădire comercială și spații de apartamente pentru criptomonede. CTO-ul companiei Yokozawa Yuske a declarat că un număr din ce în ce mai mare de investitori în spațiul local de criptomonede au început să urmarească piața imobiliară a țării, în primul rând să cheltuiască profiturile pe care le-au acumulat din investițiile în criptomonede in ultimii ani.

Yuske a menționat că există și mulți investitori pe piața imobiliară locală care doresc să vândă proprietăți de multi-milioane de dolari pe Bitcoini, deoarece este dificil să cumpere cantități masive de Bitcoin din exchange-uri fără a fi supus unui proces riguros de verificare pentru a crește limitele de tranzacționare. Deja, purtătorul de cuvânt al Yitanzi a dezvăluit că o proprietate în Tokyo va fi vândută pentru Bitcoin în următoarele săptămâni și că alte proprietăți listate de companie vor fi de asemenea vândute pentru Bitcoin. Compania nu a comentat integrarea sau acceptarea altor criptomonede pe piață, dar, deocamdată, va accepta doar bitcoin pentru achiziții de proprietati.

În mod normal, achiziționarea de proprietăți prin intermediul băncilor și furnizorilor de servicii terțe conduce la taxe semnificativ ridicate, în special dacă mai multe milioane de dolari trebuie tranzacționate între două bănci separate. Ca atare, pentru a eluda sistemul bancar ineficient la nivel mondial, mulți agenți imobiliari din Londra și Emiratele Arabe Unite au început să accepte Bitcoin pentru plățile la scară largă.

În septembrie 2017, întreprinzătorii britanici Michelle Mone și Doug Barrowman au dezvăluit că proiectul lor imobiliar de 356 de milioane de dolari va accepta Bitcoin de la clienți și cumpărători. Fiecare apartament din complex costă 30 de bitcoin, în jur de 330.000 de dolari.

La acea vreme, Barrowman a declarat:

Intr-adevăr am investit în cripto în ultimii câțiva ani, și este un sector pe care l-am urmărit cum evolueaza si se dezvolta. Așadar, văd că vine acea etapă în care dupa primii utilizatori apare o aplicație la scara mai largă a criptomonedelor și prin urmare, este o extensie logică pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a plăti în criptomonede sau bitcoin pentru terenuri și clădiri decat doar in fiat.

În timp ce comisioanele la Bitcoin ar putea fi costisitoare pentru plățile mici, mai ales atunci când rețeaua se aglomerează și taxele cresc până la peste 10 dolari, pentru tranzacțiile de peste 100.000 dolari, o taxă de tranzacționare de 10 dolari este substanțial mai mică decât comisioanele bancare.

Creșterea popularitatii

În Japonia, unii dintre cei mai mari producători de electronice, lanțuri de hoteluri bugetare, companii aeriene și comercianții cu amănuntul au început deja să accepte bitcoin ca metodă de plată începând cu anul 2017, aproape imediat după ce guvernul japonez a legalizat Bitcoin și a reglementat piața de crypto exchange.

Bic Camera, cel mai mare retailer de produse electronice din țară, și Peach, cea mai utilizată companie aeriană low-cost din Japonia, au acceptat plăți in Bitcoin pentru mai mult de șase luni. Integrarea Bitcoinului de către conglomerate influente a sporit gradul de conștientizare al populației japoneze cu privire la criptomonede, ceea ce a dus la o creștere a interesului și a cererii de Bitcoin. În această lună, cea mai mare bancă japoneză MUFG și-a anunțat intenția de a lansa un exchange de cryptomonede pentru a răspunde cererii crescânde de la comercianții instituționali și cu amănuntul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV