Aeroportul Brisbane – primul terminal ce accepta plata in crypto

5 februarie 2018 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Daca luna trecuta anuntam ca McDonalds ar putea incepe sa accepte Bitcoin pana la sfarsitul anului 2018, acum vestile bune circula cu avionul: Aeroportul din Brisbane – al treilea oras ca marime din Australia, va deveni primul aeroport care va accepta cryptomonede.

Conform stirilor locale, Aeroportul Brisbane (BNE) va oferi calatorilor posibilitatea de a folosi Bitcoin, Ethereum, dar si alte cryptomonede pentru a face cumparaturi in magazine, cat si la restaurantele si cafenelele din terminale.

maxresdefault

Roel Hellemons, General Manager al BNE considera ca este un pas natural in dezvoltatea aeroportului, dat fiind numarul in crestere al investitorilor crypto: “Multi oameni au facut bani investind in cryptomonede si multi dintre ei calatoresc in toata lumea, astfel incat este logic sa oferim o experienta monetara digitala in cadrul terminalelor noastre.” Colaborarea BNE cu procesorul de plati TravelbyBit marcheaza deschiderea Australiei in ceea ce priveste lumea crypto, in ciuda perspectivelor sumbre din alte tari.

Recent Ministrul Justitiei din Coreea de Sud a propus interzicerea tranzactiilor crypto, iar guvernul chinez doreste inchiderea tuturor platformelor de tranzactionare online. Mai mult decat atat, Nordea Bank, cea mai mare banca din Scandinavia, a anuntat ca va interzice angajatilor sai sa detina Bitcoin pana la sfarsitul lunii februarie, ceea ce va conduce la posibile actiuni in justitie in cazul in care vreunul din cei peste 30.000 de angajati va fi concediat ca urmare a detinerii Bitcoin.

Asadar, tinand cont de contextul mondial, faptul ca principalul centru de transport aerian din sud-estul Queensland se pregateste sa activeze sistemul de plati digitale este cu siguranta un semn bun pentru investitorii crypto. Caleb Yeoh, CEO TravelbyBit considera ca astfel de parteneriate sunt necesare in industria turismului: “De fiecare data cand calatoresti in strainatate trebuie sa folosesti diverse valute si nu stii niciodata ce comisioane ofera la schimb bancile. Promovam moneda digitala pentru calatorii in jurul lumii. E simplu, sigur si nu sunt comisioane bancare.”

Prin intermediul TravelbyBit, peste 20 de afaceri locale din zona Brisbane ofera deja o mare varietate de produse si servicii taxate in cryptomonede, urmand ca in viitorul apropiat acest sistem de plata sa fie implementat si in magazinele si restaurantele din Aeroportul Brisbane.

Brisbane-Airport-to-Introduce-Bitcoin-Payments

sursa: http://newsroom.bne.com.au/brisbane-airport-and-travelbybit-launch-world-first-digital-currency-airport-terminal/

https://cointelegraph.com/news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *