Comisia guvernamentala a decis: Bitcoin va fi oficial legal si in India

21 iunie 2017 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Comisia guvernamentala indiana a decis in favoarea reglementarii Bitcoin si moneda digitala va fi oficial legala si in India, dupa miscarile de legalizare din Japonia si Coreea de Sud.

Comitetul interdisciplinar din cadrul Ministerului de Finante al Indiei investigheaza in mod activ statutul juridic al Bitcoin si analizeaza posibilitatea reglementarii pietei criptomonedelor.

bitmahal

Eforturile exchange-urilor indiene Bitcoin

In ultimii trei ani, cele mai mari trei burse indiene de schimb Bitcoin, inclusiv Zebpay, Coinsecure si Unocoin, au functionat ca platforme de tranzactionare autoreglementate, in ciuda faptului ca nu exista reglementari in domeniul digital. Eforturile schimburilor Bitcoin din India de a-si autoregla piata au permis guvernului indian sa-si reconsidere sectoarele Bitcoin si monedele digitale, indiferent de criticile unor politicieni care nu detin in mod semnificativ cunostintele necesare despre criptomonede.

In data de 24 martie, Kirit Somaiya, membru al parlamentului din India, a fost aspru criticat pentru descrierea lui a Bitcoin, acesta fiind catalogat ca o schema Ponzi. Intr-o scrisoare catre Ministerul Finantelor si catre Banca Centrala de Rezerva a Indiei, Somaiya a explicat ca Bitcoin este o schema piramidala tip Ponzi. Totusi, Somaiya a fost criticat pentru incapacitatea sa de a intelege diferenta structurala si fundamentala dintre o schema Ponzi si Bitcoin.

Legalizarea Bitcoin in India

In ciuda atitudinii negative din partea anumitor politicieni, guvernul indian a ajuns la o decizie de reglementare a pietei si de asigurare a unor conditii egale pentru schimburile Bitcoin care au alocat o cantitate semnificativa de resurse pentru a standardiza piata si industria, iar comisia guvernamentala creata pentru reglementarea cripto in India sustine din plin miscarea.

In aprilie, Mohit Kalra, CEO al Coinsecure, una dintre cele mai mari burse Bitcoin din India, a declarat intr-un interviu ca guvernul indian a inceput in cele din urma sa ia in serios Bitcoin si are in vedere posibilitatea reglementarii pietei. Kalra a spus:

In cele din urma, ceva pozitiv pentru industrie se intampla. Autoritatile iau in serios aceasta tehnologie. Am incercat sa le atragem atentia de ani de zile. Ma bucur ca totul se intampla la momentul potrivit. La Coinsecure, vedem o crestere masiva a numarului de utilizatori si a volumelor. Suntem pozitivi cu ceea ce se va intampla in urmatoarele trei luni„.

Este de asteptat ca legalizarea Bitcoin in India sa sporeasca in continuare volumele de tranzactionare si activitatile Bitcoin in India, prin marje semnificative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *