Comerciantii din China pot accepta Bitcoin

1 noiembrie 2018 accepta bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Comerciantii din China sunt autorizati din punct de vedere legal sa accepte crypto ca metoda alternativa de plata si moneda rege Bitcoin este acum protejata de lege, potrivit unui raport realizat de CnLedger, o publicatie de incredere din domeniul crypto din China.

Unele rapoarte locale au aratat ca prin deciziile ei, Curtea de Arbitraj Internationala din Shenzhen a considerat legal Bitcoin (BTC), avand statutul de proprietate, permitand astfel utilizatorilor si intreprinderilor sa detina si sa transfere BTC fara a fi in contradictie cu reglementarile financiare existente.

 

Curtea chineza confirma faptul ca Bitcoin este protejat prin lege. Curtea de Arbitraj International din Shenzhen a decis sa analizeze un caz care implica active digitale. Verdictul: Legea CN nu interzice utilizatorilor sa detina si sa transfere Bitcoin, care ar trebui sa fie protejat prin lege datorita naturii sale de proprietate si datorita valorii economice „.

Katherine Wu, un cercetator crypto in cadrul Messari, a analizat la randul ei documentele constatate de instanta, eliberate de catre Curtea de Arbitraj International din Shenzhen, pentru a cerceta motivul care sta la baza deciziei de a recunoaste BTC drept proprietate legala.

Pe scurt, Katherine a observat ca, datorita calitatii descentralizate a BTC care ofera posesorului libertate financiara si valoare economica, bunul poate fi considerat proprietate legala si astfel comerciantii din China pot accepta Bitcoin ca metoda de plata alternativa la moneda fiat.

Legislativul sustine ca Bitcoin are caracteristicile specifice unei proprietati, poate fi controlata de proprietar si are o valoare economica pentru proprietar. Nu incalca legile. Iar Curtea este de acord „, a spus Wu.

Instanța a declarat ca, in afara de legalitatea BTC si a altor valute digitale emblematice, circulatia si plata cu BTC nu este de natura penala. Asta presupune ca toti comerciantii din China pot accepta valutele digitale ca metoda de plata fara a incalca legea locala.

In opinia Curtii, Bitcoin nu are inca aceleasi drepturi ca fiat, dar asta nu inseamna ca detinerea sau plata cu crypto este ilegala.

La inceputul lunii octombrie, Beijing Sci-Tech Report (BSTR), cea mai veche publicatie tehnica din China, si-a dezvaluit intentiile de a accepta plata in Bitcoin pentru abonamentul anual, pentru a incuraja utilizarea tehnologiei blockchain si a pune in evidenta astfel in mod practic un caz de utilizare a monedei digitale aflate pe primul loc in piata de capital crypto. BSTR a spus ca, incepand cu anul viitor, abonamentul anual pentru revista sa va fi tranzactionat la un pret de 0,01 BTC, de aproape 65 de dolari. Daca pretul Bitcoin creste in viitor, publicatia a sustinut ca va rambursa diferenta clientilor sai.

Multe hoteluri din marile orase din Chinei au inceput sa permita acceptarea de cryptomonede ca metoda de plata. Unul dintre acestea se numeste Hotel Ethereum, oferind bonusuri si reduceri persoanelor care platesc pentru serviciile lor cu ETH.

Avand in vedere pozitia pozitiva a Chinei fata de tehnologia DLT si comentariile optimiste privind sectorul crypto din partea agentiilor guvernamentale, este clara atitudinea guvernului chinez privind utilizarea monedelor digitale. Scopul acestor miscari pozitive in domeniul legislativ este de a imbunatati facilitatile existente si de a reglementa fenomenul crypto in China.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *