Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 29-30 Octombrie

31 octombrie 2018 analiza tehnica, bitcoin cash, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 29 – 30 Octombrie – Bitcoin Romania

* Bitcoin Cash *

Paritatea BCH/BTC oferind o oportunitate de cumpărare.

* Revenim cu un update pentru paritatea BCH/BTC. Inițial am discutat posibilitatea realizării unui SFP (Swing Failure Point) în comentariul din 19 octombrie. Recomand o scurtă parcurgere a acelor rânduri înainte de a continua.

* Nivelele orizontale principale le-am păstrat și în graficul de mai sus. Am semnalat în plus 8 formațiuni, realizate în ultimele 60 de zile pe timeframe-ul folosit de noi: 240 de minute/ 4 ore. Cele mai multe dintre aceste formațiuni reprezintă pennant-uri sau triunghiuri în care range-ul prețului s-a redus, acumulând tensiune. Putem observa că în 7 din cele 8 formațiuni indicate, rezultatul a fost de partea vânzătorilor, confirmând bias-ul bearish pe care l-am adoptat și pe care trendul a continuat să-l ofere.

* Odată confirmat acest bias, țin să precizez că acum nu e momentul oportun să devenim bearish. Acest lucru trebuia să se întâmple cu câteva luni în urmă, după primele semne „de slabiciune” ale pieței. Momentan vorbesc doar de partitatea în cauză (BCH/BTC), nu de întreaga piață crypto. SFP-ul la care ne-am așteptat s-a realizat, oferind o oportunitate de cumpărare, așa cum am menționat în primul caz al ultimului comentariu.

* Există o posibilitate ca și noul punct de minim să fie depășit – însă nu aș miza pe această variantă. În cazul în care BCH/BTC închide sub 0.064 BTCsetup-ul unei poziții de long (cumpărare) se invalidează. Target-ul poziției este 0.077 BTC, fostul nivel de suport.

* Ethereum *

Analiza graficelor pe un timeframe mai mare oferă mai multe informații, deoarece putem observa mai ușor fostele nivele de rezistență și suport. Am ales ca în comentariul de astăzi să privim aceste elemente pe un grafic de 4 ore atât pentru BCH/BTC, cât și pentru ETH/USD.

* Deoarece am analizat triunghiul simetric (cel mare) în multiple comentarii trecute, update-ul de astăzi se va concentra asupra evoluției prețului după rezolvarea acestuia: primul impus puternic a fost înspre sud, marcând un declin de 17% – cel mai impresionant din punct de vedere al procentajului din ultimele 3 săptămâni. Prețul „a înțepat” orderblock-ul aflat între $189.61 și $186.47, stabilit sâmbătă, 13 septembrie, odată cu lumânarea roșie din partea stângă a graficului.

* Interesul cumpărătorilor s-a putut observa cu ușurință odată ce prețul a intrat în acest interval, deoarece nu a petrecut prea mult timp acolo, lăsând în urmă doar o umbră a lumânării. Un al doilea canal de interes, cu rol pivotant de data aceasta, este cel marcat cu roșu, aflat între $204.37 și $202.53. Acesta a jucat atât rolul de rezistență cât și cel de suport pe parcursul ultimelor 52 de zile, în funcție de direcția din care prețul s-a apropiat.

* O testare îndelungată a acestuia, pe care ETH a afișat-o în ultimele 10 zile, a condus la depășirea canalului și la stabilirea unui alt interval de consolidare, în care ne aflăm momentan.

La ce ne putem aștepta în continuare?

Am ilustrat în partea dreaptă a graficului situațiile care cred că pot avea loc: din intervalul curent, ETH fie afișează o creștere de ~3% pentru a retesta canalul pivot – care are șanse foarte mari să opună rezistență – mișcare urmată de o scădere în canalul albastru… fie continuă impulsul inițial până în canalul albastru. Ca să rezum în câteva cuvinte situația pentru ETH: merită să fim atenți la reacția acestuia odată ce ajunge sub $190.

Spor& trade safe!
– Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *