Columbia: cryptomonedele si Blockchain sunt “mecanisme de modernizare a economiei digitale”

8 iunie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Autoritatile din Columbia analizeaza modurile in care pot exploata avantajele tehnologiei Blockchain si ale cryptomonedelor. Senatul columbian a organizat miercuri o dezbatere referitoare la cryptomonede si tehnologia Blockchain, considerate de catre autoritati “mecanisme de modernizare a economiei digitale”.

Potrivit unui comunicat al Senatului publicat ulterior, cel de-al treilea Comitet al Senatului a fost convocat de Antonio Navarro Wolff, senatorul partidului Aliantei Verzi din Columbia.

Columbia Crypto Blockchain

Dezbaterea a adus laolalta reprezentanti din diferite sectoare ale guvernului, care au avut ca subiect de discutie adoptarea noilor tehnologii. Astfel, au luat parte la dezbatere reprezentantii Bancii Centrale, cei ai Ministerului Finantelor si ai Ministerului Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor.

Navarro Wolff a declarat ca statul columbian investigheaza tehnologia Blockchain in profunzime, deoarece aceasta “ar putea schimba viata columbienilor” cu aplicatiile sale din sfera administrativa, economica si politica. Acesta a apreciat potentialul tehnologiei Blockchain de a gestiona serviciile publice si de a consolida securitatea si transparenta sistemului electoral.

O platforma de vot bazata pe Blockchain poate mentine anonimatul alegatorilor, urmarind, de asemenea, numaratoarea voturilor in timp real, cu precizie, considera autoritatile din Columbia. Aceste voturi pot fi urmarite si validate pentru a verifica autenticitatea lor. Intregul proces va fi rapid, sigur si va elimina necesitatea birocratiei, desfasurandu-se in spatiul digital.

Senatorul a mentionat ca atat cryptomonedele, cat si tehnologia din spatele lor au ajuns in atentia columbienilor ca urmare a cresterii substantiale a pietei crypto din anul precedent. Accentuarea interesului duce si la o crestere a nevoii de reglementare, a declarat Navarro Wolff. In acest scop, a facut apel la Ministerul Finantelor sa urmareasca reglementarea si implementarea unor norme in ceea ce priveste utilizarea noilor tehnologii.

Juanita Rodríguez, investita la sfarsitul anului trecut in functia de Viceministru al Economiei Digitale, a declarat ca tehnologia Blockchaingenereaza incredere si este sigura” si ar trebui urmarita daca se doreste ca economia digitala a tarii sa prospere.

Un reprezentant al Comandamentului Financiar al Columbiei a anuntat si fondarea unei noi institutii, denumita INNOVA, care are ca scop investigarea modalitatilor de a folosi Blockchain, precum si acela de a promova “prudenta si protectia cetatenilor”.

 

Sursa: https://www.econotimes.com/Colombian-Government-Held-Gathering-To-Discuss-Possible-Blockchain-Adoption-1358191

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *