Deputatii din Chile cer presedintelui adoptarea Blockchain

9 octombrie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Chile isi continua dezvoltarea in domeniul Blockchain. Doi deputati au prezentat recent un nou proiect catre parlamentul chilian, cu scopul de a implementa tehnologia Blockchain in administraria tarii. Propunerea a fost elaborata in luna august de Miguel Ángel Calisto si Giorgio Jackson, ambii membri ai parlamentului, cu sustinerea altor opt deputati. Acestia fac apel la presedintele chilian Sebastian Pinera, indemnandu-l sa puna in aplicare tehnologia Blockchain in toate sectoarele publice ale tarii. Documentul contine, de asemenea, studii privind avantajele tehnologiei.

Comunitatea crypto din Chile este una activa, iar numeroase companii sunt bazate pe Blockchain. Miguel Ángel Calisto, unul dintre initiatorii proiectului, a subliniat cateva dintre beneficile aduse de tehnologia registrului distribuit. “Cu aceasta tehnologie am putea sa urmarim in mod transparent si fara echivoc gestionarea si activitatea desfasurata de diferitele agentii publice, cu indicatorii si cu toate datele colectate, reducand astfel posibilitatea ca aceste informatii sa fie folosite cu intentii negative”, a declarat deputatul. Calisto a subliniat, de asemenea, ca tehnologia ar putea garanta acuratetea tuturor informatiilor pastrate.

Giorgio Jackson este de parere ca intretinerea notarilor publici este una costisitoare pentru guvern. Acesta sustine ca stocarea acestor date intr-un sistem descentralizat ar contribui semnificativ la reducerea acestor costuri. Potrivit deputatului, exista numeroase institutii si companii din intreaga lume care utilizeaza Blockchain pentru a reduce costurile si pentru a imbunatati eficienta. In plus, sistemele Blockchain sunt mult mai transparente decat bazele de date normale, asadar deputatul recomanda folosirea tehnologiei in administratia publica.

Sectorul energetic este unul dintre domeniile care ar putea beneficia cel mai mult de adoptarea tehnologiei Blockchain. La inceputul anului, Chile a lansat un proiect bazat pe Ethereum pentru colectarea datelor despre energie. Comisia Nationala pentru Energie (CNE) a testat sistemul bazat pe Blockchain-ul Ethereum pentru a imbunatati siguranta si controlul procedurii asupra informatiilor gestionate de agentie.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/chilean-mps-present-blockchain-adoption-resolution-to-parliament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV