California a adoptat doua legi cu privire la tehnologia Blockchain

9 octombrie 2018 reglementare

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Statul California a adoptat doua legi cu privire la tehnologia Blockchain si reprezinta un pas important pentru domeniul crypto. Aceste legi au fost depuse de diversi membri ai caselor legislative ale statului, care definesc in mare masura tehnologia blockchain, conceptul de cryptomoneda si cel mai important, permit implementarea inovatiilor sustinute de aceasta tehnologie sa aiba un statut juridic.

Grupul de sustinatori pentru tehnologia revolutionara din California a jucat un rol semnificativ in exercitiul prin care proiectele de lege au fost semnate si astfel s-au transformat in lege.

Statul California a fost mult timp cunoscut pentru politica sa liberala. Desi in prima instanta demersurile pentru a legifera si a recunoaste oficial importanta tehnologiei blockchain nu au avut un traseu atat de rapid pe cat ar fi fost necesar, legislatorii lucreaza in prezent neobosit pentru a remedia acest lucru.

Prima dintre cele doua legi a fost prezentata in mod oficial de senatorul Robert Hertzberg. Reprezentand districtul 18 din California, Robert a prezentat in mod oficial proiectul de lege SB 838. Aceasta lege ofera un cadru legal prin care firmele pot utiliza tehnologia distribuita (DLT) pentru a inregistra actiunile pe care le detin. Legea defineste tehnologia blockchain si stabilește parametrii prin care legea sprijina folosirea acesteia pentru emiterea de inregistrari si pentru toate transferurile de actiuni.

Al doilea proiect de lege (AB 2658) este rezultatul muncii lui Ian Calderon. Ian este un reprezentant al districtului 57 si inca detine pozitia de lider al Adunarii majoritare. Proiectul de lege propus de el defineste in mod corespunzator DLT. In plus, initiativa serveste ca o actualizare a Legii privind tranzactiile electronice. Scopul este acela de a intelege suportul legislativ pentru contractele transmise electronic si pentru a elimina din sistemul de lucru conceptul de autorizare scrisa.

Ian considera ca o echipa de lucru dedicata in aceasta zona este necesara, intrucat un aspect important care nu poate fi negat este natura schimbatoare a tehnologiei. O echipa de lucru poate forma cel mai bine un climat favorabil acestei evolutii.

In conformitate cu proiectul de lege, grupul ar trebui sa fie format din participanti atat din industria tehnologica, cat si din cea non-tehnologica, respectiv experti din domeniul dreptului, precum si reprezentanti ai organizatiilor de protectie a vietii private si a consumatorilor, dar si reprezentanti ai institutiilor statului. Proiectul de lege prevede ca nu mai tarziu de 1 iulie 2020, grupul trebuie sa-si prezinte studiul in fata legislativului „cu privire la potentialele utilizari, riscuri si beneficii ale utilizarii tehnologiei blockchain de catre guvernul statului si intreprinderile din California„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV