Fee-urile pentru tranzactiile cu Ethereum sunt acum sub un cent

10 octombrie 2018 ethereum

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Fee-urile pentru tranzactiile cu Ethereum sunt acum sub un cent, dupa ce traderii au putut observa ca saptamana trecuta, tranzactiile Ethereum au atins o medie zilnica de 600.000. Doar luna trecuta, reteaua a inregistrat o scadere a ratei de tranzactionare si o scadere anuala a numarului de tranzactii, acestea atingand minimul de 434.000, conform publictatiei Trustnodes pe 7 octombrie.

Analizand graficul privind istoria de tranzactionare a Ethereum (ETH), acesta indica faptul ca scaderea cotatiei cryptomonedei aflate pe locul 2 conform CoinMarketCap ii face pe traderi sa fie atenti in privinta utilizarii monedei digitale ca mijloc de schimb. Preturile s-au stabilizat de la intervalul de 200 pana la 225 dolari americani, insa tranzactiile au inregistrat o crestere comparabila cu momentul in care ETH se afla in jurul valorii de 300 USD la inceputul lunii septembrie.

Activitatea crescuta poate fi atribuita si faptului ca Ethereum functioneaza la doar 50% din capacitatea sa zilnica, ceea ce, la randul sau, a facut ca fee-urile sa scada sub un cent (USD), chiar daca au fost procesate in medie 600.000 de tranzactii.

Pentru utilizatorii ETH din comunitatile crypto, numarul tranzactiilor este observat ca un indicator „de sentiment”, pentru a decide actiunea de pret pe termen mediu, cei doi indici fiind strans legati intre ei. Cu toate acestea, un consens general cu privire la o astfel de analiza nu a reusit sa identifice daca cifrele tranzactionate sunt un indicator de varf sau de trend.

fee ethereum crestere

Cresterea tranzactiilor ETH poate fi atribuita noii capacitati disponibile a retelei, aceasta atingand o mare parte a limitei zilnice de 8 milioane GAS pe zi. In medie, o singura tranzactie ETH printr-un „contract inteligent” necesita 21.000 de unitati GAS. Pentru incepatori, GAS actioneaza ca un „combustibil” pentru reteaua Ethereum si este independent de preturile ETH volatile.

Contractele inteligente consuma mai mult GAS decat un transfer, ceea ce a reprezentat partial motivul pentru care tranzactiile Ethereum au atins valori ostentative in decembrie 2017; mii de jetoane ICO la acea vreme au „mancat” o mare parte din resursele de calcul ale retelei in momentul eliberarii.

Trebuie remarcat faptul ca pretul ETH a inregistrat o crestere de la nivelul minim de 167 de dolari atins pe 12 septembrie, de atunci pozitionandu-se la o valoare medie de 222 $. Din data de 29 septembrie, valoarea a fost una constanta, iar numarul tranzactiilor a inregistrat o crestere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV