Cele mai tari sectoare din Bitcoin, clasificate de Venture Capital Flow

11 septembrie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre o tehnologie noua, precum Bitcoin care urmărește ca infrastructura să fie construită chiar în fața ochilor noștri.

Nevoia de infrastructură creează oportunități nelimitate pentru inovatori și întreprinzători să își concentreze eforturile pe dezvoltarea de produse care rezolvă problemele în multe sectoare diferite ale industriei.

1

Dar care dintre sectoarele din ecosistemul Bitcoin comandă cea mai mare atenție?

Pentru a explora această întrebare, am analizat datele de investiții de capital de risc ale CoinDesk, care sunt grupurile de companii din industria Bitcoin în șase sectoare mari: schimburi, portofele, procesoare de plată, servicii financiare, minerit, și „universal”, care cuprinde companiile care lucrează pe mai multe sectoare.

Fluxul de capital de risc în spațiul Bitcoin a fost un factor cheie în creșterea industriei din ultimii doi ani. În plus față de beneficiile evidente monetare, investiții de milioane de dolari de la investitori, cum ar fi Marc Andreessen și Tim Draper, ajută aducerea legitimă a tehnologiei de multe ori neînteleasă.

Ca atare, datele de investiții VC servesc ca un instrument util pentru a evalua care zone din ecosistem sunt construite pe cea mai – sau, cu alte cuvinte, care sunt sectoarele din Bitcoin cele”mai tari”.

Datele

Pentru a fi luată în considerare în această analiză, o companie trebuie să ridice un minim de 250.000 de dolari de la o firmă de capital de risc, înger investitor sau o combinație a celor două. Aceste criterii au fost alese deoarece un număr de companii din baza noastră de date sunt înscrise în acceleratoare precum Boost VC și, în același timp importante pentru industrie, sunt încă în versiune beta.

Rezultatul a fost 46 de companii diferite, care, de la 1 septembrie s-au ridicat la un total de 264m $ de la prima noastră investiție înregistrată la jumătatea anului 2012.

În timp ce cele șase sectoare noi clasificate nu se exclud reciproc întotdeauna – și nici nu cuprind fiecare domeniu din industrie – acestea sunt reprezentative pentru diferitele tipuri de servicii în care afacerile sunt specializate.

1

Datele arată că schimburile și serviciile financiare ale companiilor reprezintă 56% din toate companiile cu finanțare VC.

Denumiri populare, cum ar fi Bitstamp și OKCoin (schimburi) și lanțuri (de servicii financiare) au ridicat runde de investiții substanțiale, dar dacă ne uităm la cât de mulți bani sunt necesari în fiecare sector în locul numărului de companii din fiecare sector, vom vedea mai multă diversitate.

2

Cele mai tari sectoare din Bitcoin

1. Companiile universale

Totalul investițiilor de capital de risc: 62.7 $| Numărul de companii: 6

Coinbase și Circle domină sectorul companiilor universale, care au văzut mai mult capital de risc investit decât orice alt domeniu. Alte companii universale, cum ar fi Korbit și Coinplug oferă o gamă largă de servicii pentru clienți, de multe ori acționează ca un schimb, portofel și procesor de plată deodată.

2. Serviciile financiare

Totalul investițiilor de capital de risc: 43.4m $ | Numărul de companii: 12

BitGo, Chain și Ripple Labs conduc acest pachet, cu companii mai mici, cum ar fi Vaurum și TradeBlock postarea de asemenea investiții de multimillioane de dolari de la investitori. Companiile din sectorul serviciilor financiare oferă o varietate de servicii, cu unele axate pe infrastructura de lanț bloc și alțele pe analiza tehnică a prețului Bitcoin.

3 Schimburile

Totalul investițiilor de capital de risc: $ 43.1m | Numărul de companii: 14

Schimburile sunt sectorul cel mai populat în Bitcoin, cu 14 companii care au ridicat toate 250.000 dolari sau mai mult de la investitori. În ciuda abundenței de jucători din domeniu, investițiile VC în schimburi a fost disproporționat de redusă, cu finanțarea medie pe companie stând la $ 3.1m.

4. Portofele

Totalul investițiilor de capital de risc: 43.1m $ | Numărul de companii: 4

Există puține companii din sectorul portofelelorîn comparație cu oricare altul, probabil că cele mai multe dintre companiile universale au portofele construite în modelele de afaceri. În ceea ce privește companiile care își mențin concentrarea în primul rând pe portofele, Xapo este regele cu 40m $ până acum – mai mult decât orice altă afacere din industrie.

5. Procesoare de plată

Totalul investițiilor de capital de risc: 37.7m$ | Numărul de companii: 5

BitPay a ridicat cei mai mulți din banii VC care aufost duși la sectorul de procesor de plată. Recenta rundă de finanțare Seria A a companiei de 30 milioane dolaria fost cea mai mare investiție unică în spațiul Bitcoin, și a inclus sprijin din partea investitorilor notabili, cum ar fi Index Ventures și Richard Branson, fondatorul Virgin Group.

6. Mineritul

Totalul investițiilor de capital de risc: 34m $| Numărul de companii: 5

Se poate spune că este pâinea și untul din industrie, e puțin ironic faptul că sectorul minier nu a primit mai mult sprijin din partea capitalului de risc. Este demn de remarcat faptul că aceste date au fost elaborate înainte ca KnCMiner să anunțe Seria A din runda de finanțare de 14m $ pe 4 septembrie.

Investiția,condusă de firma suedeză VC Creandum, ajută cu siguranță la echilibrul sumei de bani în fiecare sector primit în industria Bitcoin tot mai largă.

Disclaimer: fondatorul CoinDesk, Shakil Khan este un investitor în BitPay.

 

 

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *