Ce este Ripple (XRP): Functionare, utilitate si previziuni

29 decembrie 2021 ripple

Articol scris de bitcoinromaniaseo

ripple

Vă întrebați ce este Ripple?

Ripple este o tehnologie care acționează atât în calitate de criptomonedă, cât și ca rețea digitală de plată pentru tranzacțiile financiare. A fost lansat pentru prima dată în 2012 și a fost co-fondat de Chris Larsen și Jed McCaleb.

Procesul principal al Ripple este un sistem de schimb și de remitere a activelor de decontare a plăților, similar cu sistemul SWIFT pentru transferurile internaționale de bani și de securitate, care este utilizat de bănci și intermediari financiari care tranzacționează în valute. Tokenul folosit pentru criptomoneda este premiat și utilizează simbolul ticker XRP. Scopul XRP este de a servi ca un mecanism intermediar de schimb între două valute sau rețele – ca un fel de denumire temporară a stratului de decontare. Înainte să vorbim despre XRP, care este simbolul general cunoscut al Ripple, trebuie să amintim care sunt beneficiile criptomonedei.

Beneficii Ripple

  • Permite deconectarea rapidă – Confirmările tranzacțiilor sunt incredibil de rapide. În general, durează patru până la cinci secunde, în comparație cu zilele în care băncile le pot face un transfer bancar sau cu minutele sau potențiale ore necesare pentru ca tranzacțiile Bitcoin să fie verificate.
  • Taxele sunt foarte mici. Costul pentru finalizarea unei tranzacții în rețeaua Ripple este de doar 0,0001 XRP, o mică fracțiune de ban la ratele curente.
  • Este o rețea de schimb versatilă – Rețeaua Ripple nu numai că procesează tranzacții folosind XRP, dar poate fi folosită și pentru alte monede fiduciare, criptomonede și mărfuri.
  • Ripple este folosit de instituții financiare – Întreprinderile mari pot folosi Ripple și ca platformă de tranzacții. Santandar, Axis Bank și Yes Bank sunt câteva care folosesc această rețea, demonstrând că are deja o adoptare pe piața instituțională mai mare decât majoritatea criptomonedelor.

Moneda Ripple, XRP are o valoare totală de piață de 37,45 miliarde de dolari, ocupând locul 7 pe piața de criptare. Prețul actual al unui XRP este de 0,784200 €. În prezent, prețul pe monedă este relativ scăzut, ceea ce îl face foarte atractiv pentru investitori.O singură unitate de XRP este foarte ieftină datorită unei cantități mari de monede în circulație. Cumpără Ripple dacă deja doriți să investiți și moneda v-a convins.

XRP este un instrument convenabil pentru a lega două monede rapid și în siguranță, având în vedere că scopul principal al XRP este de a fi un mediator pentru schimbul valutar. Puteți achiziționa și tranzacționa Ripple de pe aproape orice platforma de tranzactionare criptomonede.

Evoluția Ripple

evolutia ripple

Deși mișcările prețului XRP nu au fost la fel de dramatice ca Bitcoin și multe alte criptomonede, totuși a avut momente și s-a dovedit extrem de volatil uneori.

XRP a intrat pe piață în 2012 cu o valoare de 0,01 USD. Nu a reușit să obțină câștiguri semnificative pentru anul următor și ceva, scăzând cu până la 70%. Primul pic de entuziasm pentru XRP a venit la sfârșitul anului 2013, când prețul său a crescut cu 850% în mai puțin de două săptămâni, ajungând la aproape 0,06 USD. Aceasta a fost urmată imediat de o prăbușire înapoi la 0,014 USD, care a fost la fel de bruscă ca și creșterea sa fulgerătoare.

După ce a scăzut din nou sub un cent, a avut loc o scurtă revenire la aproape 0,03 USD la sfârșitul anului 2014 – înainte ca prețurile să revină la sub 0,01 USD din nou. Au urmat câțiva ani de mișcare laterală, mai ales între jumătate de cent și 1 cent, iar apoi, în 2017, lucrurile au început să devină cu adevărat interesante.

În aprilie, capitalizarea de piață a XRP a depășit pentru prima dată 1 miliard de dolari, iar apoi în mai, prețul XRP a urcat la 0,38 dolari. Apoi a experimentat o retragere și mai multe mișcări laterale până când prețul a crescut vertiginos la sfârșitul lui 2017 și începutul lui 2018.

În decurs de o lună, Ripple a câștigat aproape 1.400% pentru a stabili un maxim istoric de 3,61 USD. Prețul XRP s-a prăbușit din nou și, în ciuda câteva creșteri, în special la sfârșitul anului 2020 și începutul lui 2021, prețul nu a reușit să revină peste 1 USD de atunci.

Întrebări frecvente despre Ripple

Cum funcționează Ripple?

Rețeaua Ripple nu funcționează cu un sistem de dovadă a lucrului (PoW), precum bitcoin sau un sistem de dovadă a mizei (PoS), precum Nxt, ci tranzacțiile se bazează pe un protocol de consens pentru a valida soldurile conturilor și tranzacțiile din sistem.

Consensul funcționează pentru a îmbunătăți integritatea sistemului prin prevenirea dublei cheltuieli. Confirmările sunt instantanee și durează aproximativ cinci secunde. Deoarece nu există o autoritate centrală care să decidă cine poate configura un nod și poate confirma tranzacțiile, platforma Ripple este descrisă ca fiind descentralizată.

Ripple ține evidența tuturor IOU-urilor într-o anumită monedă pentru orice utilizator sau gateway. Creditele IOU și fluxurile de tranzacții care apar între portofelele Ripple sunt disponibile public în registrul de consens Ripple. Dar, chiar dacă istoricul tranzacțiilor financiare este înregistrat public și pus la dispoziție pe un blockchain, datele nu sunt legate de ID-ul sau contul niciunei persoane sau afaceri. Cu toate acestea, evidența publică a tuturor tranzacțiilor, adică blockchain-ul (vezi ce este Blockchain aici) face ca informațiile să fie susceptibile de măsuri de de-anonimizare.

Care este utilitatea Ripple?

  • scopul principal al XRP este facilitarea plăților transfrontaliere – este o apărare clară a utilității activului, ceea ce instanța a declarat în martie, în ceea ce a fost văzut ca o bombă împotriva plângerii SEC.
  • în timp ce alte Crypto-uri își găsesc valoarea în speculații – detașează și mai mult XRP-ul Ripple de o mare parte din speculațiile din jurul spațiului activelor digitale, care indică implicit „valoarea sa valutară”.

Atât utilitatea, cât și valoarea monedei sunt caracteristici care nu se găsesc în titlurile de valoare, iar această declarație este făcută de un fost trezorier al Statelor Unite, dând astfel influență și credibilitate argumentelor lui Ripple în opoziție cu SEC.

Ce afectează prețul Ripple?

Ripple este activ în cea mai mare parte în Asia de Sud-Est – o regiune cu un peisaj de plăți fragmentat și care investighează în mod intens propriile tipuri de criptomonede emise de stat pentru a face plățile transfrontaliere mult mai ușoare.

Creșterile de preț tind să urmeze după știrile pe acest subiect în această regiune specifică. În 2019, de exemplu, prețul XRP a crescut după ce Japonia și Coreea de Sud au început testele pentru a reduce timpul și costurile pentru transferul de fonduri internaționale între cele două țări. În martie 2021, Ripple a anunțat că a fost de acord să achiziționeze 40% din firma malaeziană de plăți transfrontaliere Tranglo pentru a satisface cererea în creștere în Asia de Sud-Est.

Prețul Ripple poate crește și poate scădea, ca orice alta criptomonedă în funcție de volatilitatea pieței. Investiția în XRP este foarte atractivă și avantajoasă, având în vedere că este o alegere inteligentă în spațiul criptomonedei pentru diferențele sale lși este o monedă care se află în partea inferioară în acest moment. Aceasta înseamnă că există loc pentru ca acesta să ajungă mai sus și să treacă înapoi peste marcajul de 1 USD.

În concluzie,investiția în criptomoneda Ripple este, la fel ca în cazul altor monezi, diversificarea și explorarea pieței. Având în vedere că Ripple este o companie independentă care încearcă să facă ceva nou cu o criptomonedă în spațiul financiar, se mișcă adesea independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *