Ce este franciza si cum functioneaza acest tip de afacere

27 august 2021 Uncategorized

Articol scris de Alexandra Popescu

franciza

Anul 2020 este un an care ne-a invatat multe, pe care majoritatea antreprenorilor vor sa-l uite cat mai repede cu putinta. Cu o frica constanta ce persista si acum in anul de gratie 2021, de criza, de afaceri inchise, antreprenorii trebuie sa se adapteze noilor cerite: ale publicului si ale autoritatilor. O afacere care este flexibila, care are capacitatea de a se plia pe orice situatie posibila si sa fie de succes, sunt noile targeturi.

Din lipsa de noi domenii, din lipsa de idei si poate si din frica, a inceput exprimarea prin noi activitati: franciza. Dar ce este franciza si cat de profitabila este aceasta afacere, vom descoperi impreuna.

Ce este o franciza?

Definitia francizei este destul de simpla si se refera la un sistem de comercializare a unui produs sau a unor servicii, care are la baza o colaborare continua intre doua companii. Compania mama este cea care ofera numele si anumite tehnologii in ajutarea reciproca pentru dezvoltare. Ce inseamna franciza de fapt? Cand vrei sa iti deschizi o afacere sau vrei sa mergi cu propria afacere in alt domeniu, imprumuti ideea cuiva si beneficiezi de brandul deja consacrat si cunoscut in randul publicului tinta.

Pentru ca dezvoltati o afacere deja cunoscuta, dovedita ca fiind un succes. Spre deosebire de pornirea propriei afaceri de la zero, un partener a creat deja marca comerciala si numele de marca, cu toate greselile din trecut identificate si rezolvate. Are deja publicul creat, care cunosc si iubesc marca respectiva. Spre deosebire de o afacere noua, nu trebuie sa va faceti griji in legatura new brandingul sau alte aspecte legate de marketing de inceput, promovare agresiva sau google ads.

Cum functioneaza franciza?

In primul rand trebuie sa stiti domeniul in care doriti sa lucrati si dupa sa va alegeti o companie care ofera astfel de parteneriate. Trebuie sa luati in considerare ca exista multe tipuri de francize, iar cel pe care il alegeti depinde de ceea ce va doriti sa faceti. Investitia initiala poate varia si trebuie sa tineti cont de cat de mult sunteti dispus sa platiti pentru asta. Alte aspecte importante sunt nivelul de risc si de potential castig, sa fie o franciza profitabila.

Unele companii pot oferi mai mult suport partenerilor in comparatie cu altii, unii sunt mai structurati si mai bine organizati si impun un cumul de reguli, in timp ce altii ofera independenta. Toate acestea pot fi ingredientele unei francize de succes. Toate aceste aspecte iti pot influenta oportunitatea de a obtine o franciza, de aceea este important ca inainte de a semna sa stabilesti anumite criterii foarte importante.

Avand in vedere aspectele de mai sus, cate francize in Romania exista? Ei bine ati fi surprinsi sa aflati ca sunt cateva sute de asfel de afaceri si in tara noastra si aveti de unde alege. De aceea va propunem afacerea anului parteneriat Bitcoin Romania.

Cum puteti obtine o franciza?

atm bitcoin

Bitcoin s-a dovedit a fi cea mai buna alternativa a fiatului, in special in anul 2020. Cand guvernele si bancile centrale printau in mod necontrolat, crescand inflatia, Bitcoin a fost si este sigurul activ digital din ultimii 10 ani care nu are nevoie de nimeni si care va aduce profit.

Din 2014, de la aducerea primului ATM Bitcoin in Romania, al 5-lea in lume, am stiut ca acesta este viitorul sistemului monetar. De atunci si pana in prezent, avem cea mai extinsa retea de astfel de bancomate. Din 2019, stategia noastra de dezvoltare include parteneriate prin care oferim posibilitatea investitorilor de a valorifica expertiza si reteaua noastra prin inchirierea si operarea crypto ATM-urilor Bitcoin Romania.

Bitcoin Romania va pune la dispozitia partenerilor crypto ATM-uri care vor fi instalate in locatiile dorite de acestia, unde o marja din rulajul vanzarilor si cumpararilor de cryptomonede vor fi ale partenerilor si unde Bitcoin Romania va fi furnizorul si cumparatorul de cryptomonede din acel ATM. Un astfel de exemplu a fost amplasarea unui ATM Bitcoin in Oradea. Partenerul nostru din acest oras a dorit una dintre locatiile cu care aveam deja parteneriat acolo, am amplasat bancomatul si acum castiga comision din tranzactiile care se realizeaza in locatia aleasa de el. De asemenea, puteti sa francizati si o locatie deja disponibila, care este deja cunoscuta de clientii nostri.

Solutiile de ieri nu pot rezolva probleme de maine, crypromonedele si tehnologiile lor de tip blockchain reprezinta viitorul si printr-un astfel de parteneriat deveniti parte din viitor.

Consideram ca gestionarea unui crypto ATM din reteaua Bitcoin Romania este una dintre cele mai bune oportunitati de afaceri din piata. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, cifrele o sa-ti vorbeasca singure, iar pe langa aspecte referitoare la investia minima si ROI maxim, iti garantam ca o sa fie si interesant sa fii parte din “miscarea crypto”.

In acest tip de parteneriat, cu o investitie minima de bani si de timp alocata gestionarii ATM-ului, puteti obtine un profit bun pe termen lung. In plus, daca deja aveti o afacere si instalati ATM-ul in respectiva locatie, cu siguranta ca o sa va creasca numarul de clienti si o sa aveti castiguri incrucisate din cele 2 afaceri.

Care sunt pasii pentru a deveni partener Bitcoin Romania?

parteneriat bitcoin romania

Trebuie sa aveti un cont de persoana juridica si un cont bancar asociat firmei. Costul francizei este de 4500 de euro, acestia fiind bani nereturnabili. Contractul se semneaza pe o perioada de 3 ani si include si costurile returnabile la final: garantia ATM-ului de 5000 EUR si prima investiție pentru prima incarcare a ATM-ului de 10.000 EUR.

Sistemul functioneaza foarte simplu, dupa semnarea contractului. Bitcoin Romania trimite bani partenerului pentru alimentarea ATM-ului in contul bancar asociat firmei. Urmarim in permanenta performantele bancomatului dumneavoastra si primim constant notificari de pe platformele online atunci cand fondurile disponibile in ATM scad. In calitate de partener trebuie sa alimentati ATM-ul cu suma trimisa de Bitcoin Romania.

Avantajele francizelor

Functionati sub brandul si reputatia Bitcoin Romania, cel mai mare exchange de cryptomonede din tara. De asemenea, fiind sub numele brandului nostru, primiti in banii pe care ii dati pe franciza promovare pe retelele de socializare marca Bitcoin Romania sau emailuri trimise catre baza de date a clientilor nostri. Este o afacere simpla si profitabila, partenerul avand comision din cumparari si vanzari: 1%, respectiv 2.5% la finalul fiecarei luni. Este o investite minima, in comparatie cu alte francize de vanzare, insa cu o amortizare rapida.

In afacerile oferite prin franciza de regula este necesara experienta sau intrarea intr-un program de formare in domeniul respectiv, investitiile in echipamente sunt mult mai mari si exista redevente la cifra de afaceri. Bitcoin Romania nu aplica niciun comision sau taxa la cifra de afaceri si nu este necesara experienta anterioara. Trebuie doar sa ne convingi ca iti doresti sa fii partenerul nostru si sa ne dezvoltam durabil impreuna.

ATM-urile Bitcoin Romania au o interfata user friendly si sunt usor de folosit de oricine. Nu este necesar sa aveti cunostinte in domeniul crypto, acesta nu fiind nicidecum grija dumneavoastra. Va punem la dispozitie atat echipa noastra de marketing, cat si echipa tehnica, in cazul unor probleme neprevazute.

De 7 ani ne adaptam incontinuu cerintelor de cumparare Bitcoin ale clientilor nostri, ATM-urile fiind la fel de eficiente pentru orice tip de tranzactie. Clientii dumneavoastra pot tranzactiona BTC, ETH, LTC, XRP, XLM, USDT, RONC si BCH, in functie de tipul de ATM pe care il alegeti. De asemenea, comisioanele percepute la Bitcoin Romania sunt cele mai mici din piata pentru schimbul de RON cash.

Pentru partenerii nostri, periodic impunem strategii de marketing, pentru eliminarea unor comisioane, pentru a atrage cat mai mult public catre bancomatul administrat de dumneavoastra.

Concluzie

Administrarea unui ATM marca Bitcoin Romania este cea mai usoara afacere si una dintre cele mai profitabile din ultimii ani. Suntem singura companie din tara care ofera astfel de parteneriate, cu toate ca exista multe exchange-uri de crypto. Nu este necesar sa va luptati cu concurenta prin dezvoltarea unei companii de la 0, ci beneficiati de un renume in industrie.

Deschiderea unui business, indiferent ca alegeti un sistem de francizare sau nu, e o decizie pe care trebuie sa o luati dupa o analiza atenta, inclusiv ale costurilor percepute. Trebuie sa faceti o analiza intre profit si investie, sa ba ganditi cat sunt sunteti dispusi sa asteptati pentru a aparea si profitul.

Cryptomonedele raman cea mai buna alternativa a fiatului in acest moment si dumneavoastra puteti face parte din viitorul financiar prin amplasarea si administrarea unui bancomat.

Bitcoin Romania are 45 de ATM-uri, 24 dintre acestea sunt prin parteneriat. Din punctul nostru de vedere, este important sa va placa domeniul in care sunteti dispus sa investiti si sa intelegeti putin tehnologia blockchain si importanta Bitcoin in lumea in care traim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *