Adoptarea blockchain este preferata de 44% din corporatii

28 decembrie 2018 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin Romania

44% din respondentii unui chestionar aplicat companiilor in domeniul corporate spun ca tehnologia blockchain poate imbunatati procesele de lucru si poate aduce un plus industriei in care activeaza. Acest survey a fost realizat de catre gigantul in telecomunicatii din India, Tata Communications, care a identific astfel barierele cheie in adoptarea blockchain pentru intreprinderi la nivel global, intr-un sondaj publicat la mijlocul lunii decembrie.

O parte a unui sondaj s-a focusat pe sectoarele in curs de dezvoltare – sectiune denumita „Ciclul progresului„. Raportul realizat de Tata Communications a mentionat preocuparile legate de costuri, securitate si confidentialitate ca „bariere cheie in adoptarea factorilor de decizie in afaceri„, avand in vedere implementarea noilor tehnologii.

Sondajul a evidentiat, de asemenea, o crestere a decalajelor de competente ca fiind una dintre provocarile majore in adoptarea noilor tehnologii, inclusiv blockchain, Inteligenta Artificiala (AI) si Internet of Things (IOT).

De asemenea, raportul a subliniat ca „indiferent de locul in care isi desfasoara activitatea in procesul sau de transformare digitala, factorii de decizie se concentreaza ferm asupra impactului pozitiv al tehnologiei„.

Ciclul Progresului emite un apel de avertizare pentru intreprinderi, cu un decalaj clar” intre perceptia fata de realitatea „care apare intre diferite niveluri in cadrul organizatiilor, pe masura ce inovarea atinge un impuls„, a declarat directorul digital al Tata, C.R. Srinivasan, adaugand:

Aceasta diferenta evidentiaza faptul ca directorii si conducatorii unitatilor de afaceri trebuie sa inteleaga ce implica informarea CEO-ului cu privire la orice provocari cu care se confrunta in momentul lansarii noilor tehnologii, cum ar fi IoT si AI„.

Tehnologia Blockchain, a adaugat compania prin reprezentantul sau, este adoptata ca principiu de 44% dintre organizatiile care au raspuns la sondaj. Comentariile pozitive vin in contextul perioadelor volatile din India pentru industrie, in special in ceea ce priveste statutul legal al criptomonedelor.

Dupa ce banca centrala a Indiei a declansat o interdictie asupra bancilor care ofera servicii intreprinderilor din industria crypto in primavara, sustinerea a venit din partea comunitatii. Astfel legiuitorii indieni ar putea prefera in cele din urma existenta unui ecosistem crypto puternic legiferat.

Tata Communication s-a angajat in cercetarea si identificarea avantajelor implementarii tehnologiei blockchain pe o scara mai larga, creand, de asemenea, un white paper dedicat companiilor care doresc sa integreze tehnologia. O prognoza lansata la inceputul acestui an sustine ca doar in sectorul telecomunicatiilor, implementarea blockchain va transforma acest sector in unul care va valora peste 1 miliard de dolari pana in 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *