Blockchain va patrunde in intreaga economie elvetiana

22 iunie 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Unul dintre cei sapte membri ai Consiliului federal al Elvetiei a declarat ca Blockchain va influenta toate ramurile economiei, potrivit unei transcrieri publicate de Departamentul Federal pentru Economie, Educatie si Cercetare. “Aproape nimeni nu se indoieste de faptul ca Blockchain va patrunde in intreaga noastra economie”, a declarat Consilierul federal Johann N. Schneider-Ammann, in cadrul unui discurs tinut la Conferinta din Crypto Valley din Berna.

crypto-natiunea

In ciuda faptului ca Elvetia este deja supranumita si “crypto-natiunea”, datorita deschiderii in ceea ce priveste piata crypto, Schneider-Ammann a declarat ca inca este necesar un impuls pentru educatia tehnologica. “Trebuie sa punem un accent mai mare pe digitalizare si tehnologie in scoli. Avem nevoie de mai multi specialisti IT si mai ales de experti Blockchain. Si avem nevoie de mai multe proiecte de cercetare si de profesori in acest domeniu”, a declarat acesta.

Schneider-Ammann a remarcat, de asemenea, ca este necesara o reglementare in domeniul crypto si Blockchain pe masura dezvoltarii tehnologiei. Acesta a mentionat intentia de infiintare a institutiei Blockchain Task Force, o colaborare intre investitori privati cu coordonarea sa si a Ministrului de Finante Ueli Maurer. Potrivit unui studiu realizat in cadrul conferintei BlockShow Europe 2018, Elvetia s-a clasat pe primul loc intr-o lista a tarilor europene cu economie de top pentru lansarea unei companii bazate pe tehnologia Blockchain.

Elvetia este una dintre cele mai bogate tari din lume dupa PIB pe cap de locuitor, iar Consiliul Federal constituie guvernul si conduce administratia federala, indeplinind functia colectiva de sef al statului. Cunoscuta de-a lungul istoriei ca un hub pentru finante si banci, Elvetia a devenit una dintre cele mai prietenoase tari din lume pentru entuziasmatii si investitorii crypto, in special datorita cantonului Zug, numit si Crypto Valley. Conform stirilor locale, autoritatile din Zug vor lansa si un proiect-pilot de vot electronic. Astfel, documentele de identificare ale rezidentilor vor fi stocate pe Blockchain pentru a demonstra in continuare angajamentul cantonului de a deveni un important centru crypto si Blockchain.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/swiss-federal-councillor-blockchain-will-penetrate-our-entire-economy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *