Bitcoin zdrobeste pragul de $ 9.000

27 noiembrie 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin zdrobeste pragul de $ 9.000, iar semnele de crestere constanta si progresiva observate pe parcursul anului 2017 indica interesul crescut al Wall Street pentru moneda digitala.

coindesk-bpi-chart

Bitcoin a depasit in mod oficial marcajul de 9 000 de dolari in acest weekend, datorita adoptarii masive din partea utilizatorilor de la fondurile speculative, pietele futures pe termen scurt, care urmeaza a fi lansate, dar si datorita  cresterii numarului de utilizatori.

In mod ironic, multi dintre traderi se asteptau ca pretul sa scada in timpul weekendului de Ziua Recunostintei, in mare parte din cauza inchiderii bancilor din SUA. Cu toate acestea, in ultima saptamana pretul Bitcoin si-a aratat adevarata forta, consolidandu-se in jurul valorii de 8.000 $. De doua ori pretul a scazut brusc in intervalul de 7.800 $, iar acele dip-uri au fost rapid cumparate.

Se pare ca oamenii nu au profitat doar de Black Friday pentru a cumpara televizoare si electronice, dar au si stocat Bitcoin. Pretul a inceput sa creasca in decursul zilei de sambata, pe masura ce piata a inceput sa creasca volumul, iar la finalul weekend-ului acesta zbrobeste pragul psihologic major de 9 000 de dolari.

In momentul redactarii articolului, moneda digitala Bitcoin se tranzactioneaza in jurul valorii de 9.485 $, inregistrand maximul zilei de tranzactionare la valoarea de 9.732$ si minimul la 9.326$.

bitcoin-9000-2017

sursa: https://www.coindesk.com/price/

https://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=https://www.forbes.com/sites/cbovaird/2017/11/26/bitcoin-blows-past-9000-to-hit-fresh-record-high/&refURL=https://www.google.ro/&referrer=https://www.google.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *