Bitcoin valoreaza acum de aproximativ 3 ori mai mult decat aurul

8 august 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin valoreaza acum de aproximativ trei ori mai mult decat o unicie de aur, dupa ce in urma cu aproximativ cinci luni preturile bijuteriilor din aur au atins paritatea cu activul digital revolutionar.

face-book-bitcoin-gold-vaultoro

Pretul monedei digitale a atins un nou nivel de peste 3,500 de dolari in timpul sesiunii de tranzactionare de astazi, cifra care depaseste cu peste 2.000 de dolari pretul aurului. In momentul redactarii articolului, metalul pretios se tranzactiona la valoarea de 1.257 dolari, in functie de cursul de schimb valutar oferit de Bloomberg.

In ansamblu, aceasta miscare in care Bitcoin valoreaza mai mult decat aurul este cel mai recent semn conform caruia clasa de active de tip criptomonede se poate maturiza in ochii unui set de investitori din ce in ce mai profesionisti. In prezent, valoarea totala a tuturor criptomonedelor tranzactionate la bursa a stabilit o noua valoare totala. Aceasta este una in crestere cu peste 117 miliarde dolari, mai ales dupa hard fork-ul care a reusit sa creasca popularitatea monedei digitale Bitcoin.

Utilizatorii si entuziastii de monede digitale au comparat mult timp activul digital cu aurul, argumentand ca acesta este mai de valoare si mai eficient datorita naturii sale digitale si probabile finite. Cu toate acestea, ramane dificil sa se determine daca cele doua active au o relatie pe piata, incercarile anterioare de a realiza o corelatie in mare parte nu au dus la o concluzie exacta.

Un raport din luna iulie a anului trecut a constatat ca, in ciuda faptului ca ambele sunt considerate paradisuri sigure, nu exista aproape nici o similitudine a miscarilor pietei celor doua active.

56

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *