Bitcoin stabileste un nou record: Peste 1000 de ATM-uri Bitcoin la nivel global

21 februarie 2017 bancomat, bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin stabileste un nou record si anul 2017 pare a fi unul extrem de profilic pentru moneda digitala. Astfel numarul de ATM-uri Bitcoin a trecut peste pragul de 1000, conform publicatiei online CoinATMRadar. Aceasta utilizeaza o harta pentru a arata locatiile Bitcoin ATM-urilor sau alte locatii ale ATM-urilor ce utilizeaza criptomonede, precum si servicii alternative tip exchange.

725_Ly9jb2ludGVsZWdyYXBoLmNvbS9zdG9yYWdlL3VwbG9hZHMvdmlldy9hODU1NTk5YTYwN2M4NzZiMzJhNTY5MDI2MzY3YzFlNC5qcGc=

Statele Unite ale Americii – lider absolut in stabilirea acestui nou record

Exista pana acum instalate la nivel global 1002 ATM-uri Bitcoin, din care 628 situate in Statele Unite ale Americii, pe locul doi aflandu-se Canada cu 140. Africa de Sud este singura tara din Africa care se afla pe aceasta lista, cu doar un singur Bitcoin ATM.

Analizand producatorii de Bitcoin ATM-uri, Genesis Coin se afla in fruntea listei cu ATM-uri instalate in 442 de locatii, in timp ce Lamassu are 197 si General Bytes se regaseste in 159 de locatii.

Faptul ca Statele Unite ale Americii se afla pe primul loc si este tara care a ajutat cel mai mult la stabilirea acestui record nu a venit ca o surpriza, fiind considerata un potential lider de tranzactionare Bitcoin in urmatorii ani. Mai multi factori de lucru vin in avantajul Statelor Unite; printre acestia se numara economia nationala puternica, moneda nationala, populatia, venitul disponibil mai mare pe cap de locuitor si mai important, evenimentele recente din China.

Practic, ATM-ul ofera unul dintre cele mai simple moduri de a cumpara si a vinde Bitcoins. Formatul ATM-ului este unul familiar, datorita faptului ca mai multi oameni au utilizat in prealabil ATM-urile in sensul traditional.

In blog-ul sau publicat vineri, 17 februarie, CoinATMRadar constata ca ultimele sapte zile au avut o medie de patru ATM-uri instalate pe zi, ceea ce inseamna ca aproape 30 de ATM-uri noi au fost instalate in cursul saptamanii trecute.

La luna mai a anului trecut, au existat 639 de ATM-uri Bitcoin in diferite parti ale lumii, in conformitate cu CoinATMRadar. Noua cifra arata o crestere de aproximativ 56% in ultimele noua luni. In 2014, acelasi website a aratat ca au existat 211 de ATM-uri Bitcoin care opereaza pe sase continente.

Bitcoin Romania pune Romania pe harta Bitcoin ATM-urilor

Bitcoin Romania, lider pe piata exchange-urilor Bitcoin la nivel national, este compania care a adus in Europa Continentala primul Bitcoin ATM. In acest moment exista patru Bitcoin ATM-uri instalate pe teritoriul tarii, urmand ca in decursul acestui an compania sa isi extinda activitatea si in alte judete ale tarii.

Primul Bitcoin ATM a fost instalat in mai 2014, in capitala tarii, Bucuresti, Bitcoin Romania punand astfel piata de hotar in acest domeniu si reusind sa faca Romania remarcata pe site-ul CoinATMRadar.

bitcoin romania atm
La mai putin de doi, in 2016, in Bucuresti existau 3 ATM-uri Bitcoin, iar anul 2017 a inceput in forta dupa ce a fost instalat primul ATM al companiei si in zona de provincie, respectiv Cluj-Napoca.

Daca exista o corelatie intre cresterea numarului de ATM-uri Bitcoin si miscarea pretului monedei digitale sau dorinta de adoptarea a acesteia, ramane sa observam in timp, urmarind pe site-ul CoinATMRadar noile Bitcoin ATM-uri instalate pe teritoriul Romaniei.

bitcoin romania atm cluj

sursa: https://cointelegraph.com

https://coinatmradar.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *