Uniunea Europeana intensifica sprijinul pentru proiectele blockchain

20 februarie 2017 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

Uniunea Europeana intensifica sprijinul pentru proiectele care au la baza tehnologia revolutionara blockchain. Comisia Europeana declara ca va stimula avansul tehnologiei Ledger distribuite si va explora potentialul blockchain pentru zona serviciilor publice.

Bitcoin-EU-flag

In conformitate cu declaratia facuta de Andrus Ansip, Vicepresedintele Comisiei, bratul executiv al Uniunii Europene intentioneaza sa isi sporeasca activitatile de sprijin pentru blockchain in lunile urmatoare si astfel intensifica promovarea pentru implementarea tehnologiei inovatoare. Documentul mentioneaza Managementul Datelor Descentralizate ca un exemplu de activitati de sprijin, insa nu ofera prea multe detalii in ceea ce priveste scopurile si sarcinile programului.

Raspunzand unei intrebari in timpul sesiunii parlamentare de saptamana trecuta, Ansip a spus ca „un studiu va fi lansat pentru a investiga modul in care DLT poate ajuta la remodelarea serviciilor publice si pregatirea pentru actiunile DLT specifice pentru abordarea provocarilor relevante ale Uniunii Europene.

In conformitate cu declaratia, Comisia Europeana intentioneaza sa organizeze o conferinta blockchain in colaborare cu Parlamentul Uniunii Europene privind „Demystifying Blockchain„. Vor fi organizate de asemenea o serie de ateliere de lucru, axate pe dezvoltarea blockchain si a cazurilor de utilizare.

europe-bitcoin-forum

Comisia monitorizeaza in mod activ evolutiile Blockchain si DLT. In urma raportului emis de catre onorabilul membru al Parlamentului European, Von Weizsäcker privind monezile virtuale, Comisia a instituit un grup operativ FinTech. Un flux de lucru este dedicat pentru a explora beneficiile DLT si provocarile ce pot aparea, precum si domenii de aplicare in domeniul serviciilor financiare„.

In luna mai, membrul Parlamentului UE, Jakob von Weizsäcker, a initiat o propunere de explorare, masurare si monitorizare a tehnologiei blockchain. Mai tarziu, in timpul verii, Comisia Europeana a anuntat un plan de a stabili o baza de date centralizata, care sa colecteze si sa pastreze informatii despre utilizatorii monedei digitale. In conformitate cu planul, baza de date ar trebui sa fie pusa in functiune in iunie 2019.

554cf4e1-85a6-48af-b0af-371a9f220c0e

sursa: http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2016-009012&language=EN

http://www.coinfox.info/news/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *