Bitcoin și Inflația

8 septembrie 2023 investitie

Articol scris de Bitcoin Romania

Dat fiind faptul că inflația atinge maxime istorice, unii investitori aleg să investească în Bitcoin pentru a-și proteja activele de presiunile inflaționiste.

Bitcoin (BTC) este considerată a fi o acoperire împotriva inflației, pe baza ideii că banii fiduciari își vor pierde în cele din urmă valoarea din cauza tipăririi de către băncile centrale. Bitcoin contracarează această problemă prin oferta sa maximă predeterminată de 21 de milioane de monede. Această limită precisă conferă un avantaj în fața inflației.

Ce este inflația?

Valoarea monedei scade în mod obișnuit în timp din cauza inflației, ceea ce duce la scumpirea bunurilor de consum.
Criptomonedele, cum ar fi Bitcoin, au o ofertă limitată, ceea ce le permite să își păstreze valoarea și să evite efectele inflației mai bine decât monedele tradiționale.

Atâta timp cât Bitcoin continuă să crească în valoare în raport cu monedele convenționale, investitorii nu sunt de obicei prea îngrijorați de rata anuală tipică a inflației. Cu toate acestea, celelalte monede digitale ar putea avea rezultate diferite.

Stablecoins sunt un tip de criptomonede care sunt legate de moneda fiduciară, ceea ce înseamnă că au o volatilitate relativ scăzută și pot servi ca opțiune de economisire. Cu toate acestea, întrucât moneda de care sunt legate se poate deprecia în timp, stablecoins-urile însele își pot pierde valoarea din cauza inflației. Prin urmare, pe măsură ce valoarea monedei garantate scade, va scădea și valoarea stablecoins.

Este Bitcoin rezistent la inflație?

Mulți experți consideră Bitcoin ca fiind un posibil refugiu în vremuri de incertitudine economică, având în vedere natura lor descentralizată și potențialul de a obține câștiguri constante.

Bitcoin, cea mai mare criptomonedă, este privită pe scară largă ca o modalitate viabilă de a proteja fondurile de inflație. De fapt, mulți cred că Bitcoin este o protecție împotriva inflației chiar mai bună decât aurul datorită următorilor factori:

Oferta limitată

Faptul că oferta de Bitcoin este fixă și limitată înseamnă că nu poate fi supusă inflației, ceea ce îl face un bun excelent. Prin plafonarea cantității de monede în circulație, noile monede care intră pe piață sunt strict limitate, împiedicând astfel o devalorizare a puterii de cumpărare a monedei din cauza unui aflux de noi monede.

Nu este legată de o anumită economie sau monedă

Spre deosebire de acțiuni, Bitcoin nu este legat de o anumită economie, guvern sau monedă. Este un activ global a cărui valoare reflectă cererea din partea oamenilor din întreaga lume.

Ușor de transferat

Bitcoin este ușor de mutat, descentralizat și schimbabil. De asemenea, datorită naturii sale descentralizate, oricine îl poate păstra, în comparație cu aurul, care are o ofertă restrânsă guvernată de națiuni.

Concluzie

Tehnologia Blockchain a permis multe progrese, dar scopul său fundamental este de a fi un serviciu de încredere pentru utilizatorii săi. Ea oferă utilizatorilor o metodă sigură, descentralizată și fără permisiuni pentru efectuarea de tranzacții financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *