Bitcoin scade sub pragul de 30.000 de dolari – Ce spun expertii in crypto

22 iulie 2021 Bitcoin Romania

Articol scris de Alexandra Popescu

scadere bitcoin

Pretul Bitcoin a scazut sub pragul psihologic de 30.000 de dolari pentru prima data din iunie. Aceasta scadere a tras in jos toata piata crypto, in doar 24 de ore. Pe 20 iulie Bitcoin a scazut cu 6%, Ether cu 9% si Ripple cu 10%. Bitcoin a tras dupa el si celelalte criptomonede.

Caderea pretului Bitcoin a venit in contextul evolutiilor nefavorabile a burselor globale. O serie de vanzari majore din actiune au dus la scaderea Bitcoin sub pragul psihologic de 30.000 de dolari. Luni, 19 iulie, indicele Dow Jones a avut cea mai slaba zi, din octombrie a anului trecut pana in prezent.

Conform declaratiilor Annaebellei Huang, partenera la compania de servicii financiare Amber Group aceasta scadere a fost cauzata de o vanzare ampla pe piata globala, facand ca activele riscante sa inregistreze scaderi generale. Aceasta pune trendul descendent pe seama ingrijorarilor majoritare cu privire la calitatea si forta de relansare economica globala. Acest sentiment de FUD combinat cu slabiciunea recenta a criptomonedelor in ultima perioada, au tras piata crypto si mai in jos. Per total Bitcoin a scazut din aprilie, unde era la pretul de 65.000 de dolari, pana in iulie la sub 30.000 de dolari, cu 50%.

Un alt factor international care a dus la scaderea monedelor virtuale il reprezinta interzicerea tranzactionarii si minarii cryptomonedelor in China. Multe regiuni din China in care avea loc mare parte din minarea Bitcoin au fost inchise peste noapte. Banca centrala de la Beijing a anuntat deja toate companiile financiare si fintech sa nu ofere servicii legate de monedele digitale clientilor.

tranzactionare bitcoin

China nu este la prima actiune de acest gen, in anul 2017 a interzis toate platformele locale de tranzactionare, obligandu-le sa se mute in strainatate pentru a functiona. Acest lucru neimpiedicand locuitorii tarii sa cumpere sau sa vanda Bitcoin.

Cu aceste contexte si cu platforme internationale interzise in Marea Britanie, analistii sunt in continuare optimisti in ceea ce priveste pretul, facand predictii ale pretului Bitcoin in 2021. Specialistii in domeniu mentioneaza o scadere pana in jurul valorilor de 22.000-24.000 de dolari. Conform analizei pretului Bitcoin pentru 2021, acestia mentioneaza ca in urmatoarea perioada Bitcoin o sa fie tranzactionat la valori cuprinse intre 20.000 de dolari si 40.000 de dolari, iar dupa aceasta o intoarcere agresiva a pretului si o posibilitate a tranzactiona Bitcoin peste valoarea atinsa in aprilie.

Dupa cum va spunem mereu, profitati de pretul Bitcoin, mai ales cand este in scadere. Priviti piata ca pe o oportunitate de cumparare, nu va ingrijorati. Istoric vorbind aceasta sunt cele mai bune momente pentru a cumpara Bitcoin. Tranzactioneaza criptomonede simplu si rapid prin platformele online. Bitcoin Romania va ofera varientate in ceea ce priveste criptomonedele de viitor. Piata crypto este caracterizata de volatilitate si scaderile sunt un proces normal din evolutia pietei.

Cum puteti cumpara Bitcoin si alte cryptomonede prin platformele online? Va faceti cont pe pro.bitcoinromania.ro sau pe trade.bitcoinromania.ro. Ambele platforme au o gama larga de monede din care puteti alege. Va sfatuim sa investiti sume in mai multe monede, pentru a preveni pierderile suferite in momente de volatilitate maxima. Dupa ce v-ati inregistrat pe platforma cu documentele dumneavoastra, trebuie sa depuneti fondurile prin transfer bancar si primiti cantitatea de crypto, echivalentul sumei depuse. Aveti optiunea de a pastra fondurile in platforma online sau sa le trimiteti intr-un portofel extern. Daca alegeti prima optiune, garantam pastrarea in conditii de siguranta maxima a monedelor dumneavoastra.

De asemenea, Bitcoin Romania are cea mai mare retea de ATM-uri crypto din tara. Am implementat pentru dumneavoastra doua modele de astfel de bancomate. Unul este deja cunoscut de joi prin care puteti tranzactiona ETH, LTC si BTC, topul monedelor digitale. Cel de-al doilea model este unul nou care are integrat un soft care permite tranzactionarea a 8 cryptomonede: BTC, ETH, LTC, BCH, XRP, XLM, USDT si RONC. Pe langa diversitate, ATM-ul are un nou program integrat care va permite achizitionarea de BTC doar cu numarul de telefon. Da, nu aveti nevoie de portofel pentru a cumpara Bitcoin. Suma minima cu care puteti cumpara este de 50 de RON.

In concluzie, scaderea pretului nu trebuie sa va ingrijoreze, aceasta fiind obisnuit in piata crypto. Atata timp cat cantitatea de BTC nu a fost schimbata inapoi in valoare, RON sau EURO, inseamna ca aveti doar o cantitate de Bitcoin care valoreaza mai putin decat atunci cand ati cumparat si trebuie sa aveti putina rabdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *